«Δημοσιογραφική Αστυνομία» από την κυβέρνηση! Άρθρο κόλαφος που περιγράφει τη πλήρη αλήθεια

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Tα τελευταία 3 χρόνια, όσοι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση δεν περνούν και τόσο καλά. Το militaire.gr έχει περάσει τις δικές του περιπέτειες, που είχαν αίσιο τέλος! Όσοι κυκλοφορούσαν στους υπουργικούς διαδρόμους και απειλούσαν ότι «θα μας πάρουν το σπίτι» , σίγησαν…Αλλά οι απειλές ειπώθηκαν με την ανοχή της ηγεσίας…Για να μη ξεχνιόμαστε…

Είναι πρωτόγνωρα τα όσα ζούμε… Καμία κυβέρνηση δεν ήταν ευχαριστημένη με τους δημοσιογράφους που ασκούσαν κριτική. Πάντα υπήρχαν εντάσεις, τσακωμοί, «τρικλοποδιές», αλλά ποτέ δεν υπήρχε τέτοια συστηματική προσπάθεια ποδηγέτησης της άλλης άποψης. 

Το πιο θλιβερό είναι ότι ποτέ σε αυτή την προσπάθεια δε συμμετείχαν τόσο ενεργά και…δημοσιογράφοι! Το φαινόμενο περιγράφεται ΑΨΟΓΑ σε άρθρο της ιστοσελίδας ieidiseis.gr το οποίο ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστω και τώρα θα καταλάβει ότι ναι, υπάρχουν και κάποιοι που δε συμφωνούν με την πολιτική της. 

Το άρθρο από το ieidiseis.gr 

«Μπορεί η χώρα να μην απέκτησε Πανεπιστημιακή Αστυνομία (αλήθεια, τι απέγινε αυτή η «μεγάλη μεταρρύθμιση»;), αλλά δημοσιογραφική Αστυνομία διαθέτει. Στην αποκλειστική υπηρεσία του Κυριάκου του Μεγαλοπρεπούς.

Είναι πέντε-έξι τύποι/ισσες που αναλαμβάνουν να «τακτοποιήσουν» όποιον κάνει την αποκοτιά να αμφισβητήσει το Μεγαλείο του λαοπρόβλητου Ηγέτη της χώρας. Φίδι που τον έφαγε – η Μεγάλη των δημοσιογράφων-αστυνόμων του Κυριάκου Σχολή σπεύδει να αποκαταστήσει την τάξη.

Βγαίνει για παράδειγμα, ο δύσμοιρος Τζαβάρας να θίξει τα όσια και τα ιερά; Ο δημοσιογράφος υπηρεσίας είναι εκεί. Αποφάσισε ο Παυλόπουλος να μιλήσει αιχμηρά, ο δημοσιογράφος-αστυνομικός της γειτονιάς σπεύδει στο περιστατικό.

Τελευταία, ενέσκηψε το θέμα με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ του εξωτερικού. Σιγά μην έχει πρόβλημα η δημοσιογραφική αστυνομία του Κυριάκου να περιλάβει κι αυτούς τους… ταραξίες. Άλλωστε ένα παλιό σoύργελο των Εξαρχείων που στα γεράματα έγινε «πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού» είχε προ καιρού αποκαλύψει το σκοτεινό πρόσωπο των New York Times. Toυ Κρεμλίνου άνθρωποι είναι οι τρισκατάρατοι. Για 28.000 δολάρια έγραψαν τα ακατανόμαστα βρήκε το σαΐνι της Φωκίωνος Νέγρη. Τι να μας πει ο Alexander-πως τον λένε, όταν ο Μπάμπης ο Καραμπαμπάς και ο Παντελής ο Κολομητρούσης έγραψαν στις «Πράβντες» του Κυριάκου ότι δεν τρέχει τίποτα. Ότι οι μόνοι κοριοί που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι οι ψόφιοι.

Ακόμη κι ένας καψοκαλύβας τους χαρακτήρισε New York… Post, ρίχνοντας σε βαθιά περίσκεψη και μελαγχολία όλα τα -πάλαι πότε- κραταιά ΜΜΕ της Αμερικής. Ακόμη ψάχνουν να καταλάβουν πώς τους «έκοψε» έτσι ο καψοκαλύβας από τη Greece.

Ένα άλυτο πρόβλημα της δημοσιογραφικής αστυνομίας είναι ότι συνήθως βρίσκουν τον «δολοφόνο», αλλά ακόμη ψάχνουν για τον «νεκρό». Δηλαδή, βρίζουν όποιον γράψει κάτι π.χ. για τις υποκλοπές, αλλά οι ίδιοι και τα ΜΜΕ που τους φιλοξενούν δεν έχουν κάνει καμιά αναφορά στο θέμα των υποκλοπών. Υπάρχει η απάντηση – αλλά συνήθως απουσιάζει εμφατικά η ερώτηση.

Σιγά το κακό θα μου πείς. Κύριε Ταξίαρχε, να γράψω ότι ο Alexander – πώς τον λένε – σύχναζε στα Εξάρχεια; Ή θέλεις το άλλο το ωραίο με τον Αντώναρο στην Πάτμο και το extravagant Louis Vuitton του Άρη; Εκτός αν προτιμάς να πιάσω εκείνο το παλιοτόμαρο τον Κύρτσο που στα γεράματα ξανάγινε κομμουνιστοσυμμορίτης; Ό,τι τραβάει η ψυχή σου αφεντικούλη. Ο δημοσιογράφος της γειτονιάς επαγρυπνεί.

Για τον… Κυριάκο, ρε γαμώτο!»

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου