Όταν με δείτε, κλάψτε

 

Του Γιάννη Αθανασιάδη

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που συμβαίνει από την δημιουργία της γης μέχρι σήμερα. 

Τα  αίτια αυτών των μεταβολών είναι πολλα, αλλά το κυρίαρχο αίτιο είναι η φυσική εξέλιξη του πλανήτη. 

Άλλωστε σε αυτήν οφείλεται και η υπαρξη μας ως είδος. (Όπως βεβαίως θα μπορούσε να οφείλεται και ο αφανισμός μας). 

Τις τελευταίες δεκαετίες δεχόμαστε έναν επικοινωνιακό βομβαρδισμό ότι οι ξηρασίες και το λιώσιμο των Αρκτικων παγων οφείλεται στην παρεμβαση του ανθρώπου και κυρίως στά καύσιμα που χρησιμοποιεί για την ενεργειακή του επάρκεια. 

Έτσι έχει αναπτυχθεί ένας ιδιότυπος "πρασινος καπιταλισμός" με δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων στα ανεπτυγμένα κυρίως (αλλά όχι μόνο) κράτη να εισρέουν στις τσέπες εταιρειών που θα μας "σώσουν" από την κλιματική "κρίση" όπως την παρουσιαζουν. 

Ανεμογεννήτριες στα βουνά, φωτοβολταϊκά στα λιβάδια, αλλαγή καλλιεργειών για  βιοκαύσιμα 
ακόμα και επαναλειτουργία πυρηνικών εργοστασίων για το "καλό" του πλανήτη μας! 

ΜΜΕ που πρωτοστατούν σε αυτήν την προπαγανδα  αναφέρουν τρομολαγνικά την πρωτοφανή ξηρασία στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν ως στοιχείο που τεκμηριώνει την διασπορά του κλιματικού τρόμου, την πτώση της στάθμης των ποταμων σε πρωτόγνωρα επίπεδα! 

Ρεπορτάζ με φωτογραφίες επισείονται στα τρομαγμένα προσωπα των πολιτων που αυτή την περιοδο βαλλονται από παντου με ειδήσεις και εικόνες τρόμου. 

Ένα από αυτά είναι και το πλωτο ποταμι του Έλβα. 

Στην πόλη Ντέτσιν της Τσεχίας που βρίσκεται κοντά στα γερμανικά σύνορα από όπου περνα ο πλωτός ποταμος Έλβα υπάρχουν χαραγμένοι ογκώδεις λίθοι που λειτουργούν ως σταθμοδείκτες και οι οποίοι δείχνουν τα επίπεδα στά οποία έχει περιέλθει η στάθμη της επιφάνειας του ποταμού ανά περιόδους. 
Τώρα πλεον η στάθμη του έπεσε στον τελευταίο λίθο ο οποίος έχει χαραγμένη την φράση 
"Όταν με δείτε, κλάψτε".

Μόνο που δεν μας εξηγούν οι παπαγαλίζοντες δημοσιογράφοι ποια ανθρωπογενής αιτία προκάλεσε αυτήν την ξηρασία και τον επακόλουθο λιμό το... 1616 μχ; (Τότε χαράχθηκε η συγκεκριμένη επιγραφή). 

Όπως αναφέρω και στην εισαγωγή μου, σαφώς και συμβαίνουν κλιματικές αλλαγές σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο πλανητη όπως ο δικός μας. 

Σαφώς και πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων. 

Η επίδραση του ανθρώπου σε αυτή την εξέλιξη ήταν και είναι ελάχιστη ώστε να την αποτρέψει. 
Όμως η επίδραση του ανθρώπου μπορεί να καταστρέψει τον άνθρωπο! 

Και αυτό θα συμβεί όσο αφήνουμε την λυση των πανανθρωπινων προβληματων να την δώσει ο καπιταλισμός και οι κερδοσκόποι εκπρόσωποι του.



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου