Οργισμένη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Ρωσία: Επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία αλλά οι Έλληνες δεν ξεχνούν τον ρόλο μας στην ανεξαρτησία τους

 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova επιτίθεται ευθέως στην ελληνική κυβέρνηση για τη μη πρόσκληση της Ρωσίας στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Οργή επικρατεί στη Μόσχα για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προσκαλέσει την ρωσική πρεσβεία στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova να επιτίθεται ευθέως στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας «προδώσατε τους εαυτούς σας».
Προσθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί «να ξαναγράψει την Ιστορία» ενώ απευθυνόμενη στους Έλληνες πολίτες τονίζει: «Είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει να σβηστούν από τη μνήμη οι κοινές μας σελίδες της ιστορίας, δε θα ξεχάσει τον αποφασιστικό ρόλο της Ρωσίας για να αποκτήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατέληξε την ανακοίνωσή της με μία σαφή προειδοποίηση: «Οι άνθρωποι που ξεχνάνε τη δική τους ιστορία, προδίδουν τους εαυτούς τους».

Δεν προσκλήθηκε η Ρωσία

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, απαντώντας σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου τιμούσε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου, στηλιτεύει την ελληνική κυβέρνηση με την φράση «για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας δεν προσκλήθηκαν στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου».
«Τίθεται συχνά το ερώτημα: τι είναι “η παραχάραξη της ιστορίας”; Μας έδειξαν σήμερα ένα καλό παράδειγμα», κατέληξε η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας.
Τότε το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφερόμενο στην επέτειο της ναυμαχίας είχε σημειώσει: «Σαν σήμερα, το 1827 συμμαχικές δυνάμεις από τη Ρωσία, τη Βρετανία και τη Γαλλία αποφασιστικά νίκησαν τις Οθωμανικές δυνάμεις στην επική ναυμαχία του Ναυαρίνου στο Ιόνιο Πέλαγος. Η νίκη οδήγησε την Ελλάδα στο να λάβει τελικά την ανεξαρτησία της».
 


Ολόκληρη η δήλωση της Zakharova μετά από ερώτηση του international Info .gr

«Απορίας άξιον πως φέτος οι εκπρόσωποι της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες δεν προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου της νίκης της ενιαίας μοίρας της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827.
Λυπούμαστε ότι οι ελληνικές αρχές με πρόσχημα της τρέχουσας διεθνούς συγκυρίας συνεχίζουν τις μάταιες προσπάθειές τους να ξαναγράψουν την ιστορία, να «καταργήσουν» όλα όσα έχουν σχέση με τη χώρα μας. Δεν καταλαβαίνουν ότι ακυρώνοντας τη Ρωσία, ακυρώνουν και τη δική τους ιστορία;
Εν τω μεταξύ, τα πολεμικά πλοία των Μεγάλων Δυνάμεων στάλθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα ακριβώς με την επιμονή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Και σύμφωνα με τα σαφή συμπεράσματα των ειδικών, η νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου 195 χρόνια πριν ήταν ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί ο ελληνικός εθνικός απελευθερωτικός αγώνας. Αυτό το γεγονός δεν έχει ήδη καμιά σημασία για την Αθήνα;
Είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει να σβηστούν από τη μνήμη οι κοινές μας σελίδες της ιστορίας, δε θα ξεχάσει τον αποφασιστικό ρόλο της Ρωσίας για να αποκτήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της. Οι άνθρωποι που ξεχνάνε τη δική τους ιστορία, προδίδουν τους εαυτούς τους».

Πηγή: bankingnews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου