Παρά την αντιπάθειά τους, κανείς πρώην πρόεδρος ή μνηστήρας δεν θα ρίξει τον Μητσοτάκη τώρα – Όλα ανοικτά μετά τις εκλογές

 

«Κανείς δεν θέλει να παίξει τον ρόλο του Εφιάλτη» λέει στέλεχος παλαιό της παράταξης...

Παρά τα όσα ακούγονται για την γενικότερη δυσπιστία των μεγαλόσχημων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν τούτοις δεν υπάρχει καμία πρόθεση από κάποιον να θέσει θέμα αρχηγίας στη ΝΔ πριν τις εκλογές. 
«Κανείς δεν θέλει να παίξει τον ρόλο του Εφιάλτη» λέει στέλεχος παλαιό της παράταξης, καθώς όποιος στο παρελθόν το τόλμησε κακοχαρακτηρίστηκε από τα γαλάζια στελέχη που δεν σηκώνουν «παιχνίδια» κάτω από το τραπέζι ειδικά όταν το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία. 

Κανείς δεν θέλει Εφιάλτη στη ΝΔ

Θυμίζουμε κάποια ιστορικά γεγονότα. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η παράταξη τον «ξέρασε» για χρόνια, πέρασε μία πολιτική έρημο πολλών ετών για να ξαναέλθει στη Νέα Δημοκρατία επί Κώστα Καραμανλή που του εμπιστεύτηκε το υπουργείο Πολιτισμού. Ακόμα όμως και έτσι, υπήρχε ένας πυρήνας που δεν τον αποδέχτηκε και δεν τον εμπιστεύτηκε ξανά όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ. 
Γι’ αυτό και δεν θα κάνει ξανά το ίδιος λάθος, έχει μάθει το μάθημά του. Μπορεί στις 7 Δεκεμβρίου να εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις αλλά δεν θα πρόκειται για κομβική παρέμβαση- αμφισβήτηση. 

Δεν θα την πατήσει δεύτερη φορά ο Δένδιας

Όπως επίσης και ο Νίκος Δένδιας. Παρόλο που έχει σοβαρές διαφωνίες με τον Πρωθυπουργό στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρόλο που ο ένας τον άλλον δεν τον εμπιστεύονται, παρόλο που είναι θιγμένος για όσα γράφονται ότι το κέντρο στο Μαξίμου τον παρακολουθούσε – και θα μπορούσε να εγείρει θέμα- ωστόσο δεν το κάνει. Δεν θέλει να την πατήσει όπως έκανε επί Σαμαρά, που αμφισβήτησε τον τότε Πρωθυπουργό και ο κόσμος της ΝΔ τον θεώρησε εξουσιομανή και αλαζόνα. Άρα και τώρα, δεν θα κάνει το ίδιο. 

Την ίδια ώρα, είναι αλήθεια ότι υπάρχει ζήτημα με τον καραμανλικό πυρήνα και τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή απέναντι στο Μαξίμου για το θέμα των υποκλοπών. Ως πρώην πρόεδρος και θεματοφύλακας δεν θέλει να αιωρείται στο δημόσιο λόγο ότι η παράταξη που ίδρυσε ο θείος του παρακολουθούσε όλο το πολιτικό σύστημα, ότι δηλαδή στιγματίζεται ως αντιδημοκρατική η παράταξή. 

Στο καραμανλικό στρατόπεδο λόγο έχει και ο Αχιλλέας 

Ωστόσο, δεν πρόκειται να αντιδράσει περαιτέρω. Από την μία διότι θεωρεί ότι αν σηκώσει το γάντι θα πρέπει να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλίες για το κόμμα ενώ στην πραγματικότητα θέλει να αποχωρήσει. Από την άλλη, ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ είναι υποστηρικτές του Κ. Μητσοτάκη και ο Αχιλλέας διαθέτει ακόμα πολύ μεγάλη επιρροή στις Σέρρες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο λόγος του μετράει και θέλει να δει το παιδί του αρχηγό. Το 2009 στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά και ο Κώστας Καραμανλής τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ποιος βγήκε; 

Δυνατό χαρτί στη ΝΔ ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα 

Εξάλλου, ας δούμε την πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ’ όλες τις κρίσεις, παρ’ όλα τα σκάνδαλα, παραμένει το δυνατό χαρτί της ΝΔ και η παράταξη παραμένει πρώτη. Χάρις βέβαια και στην πολιτική μετριότητα των Τσίπρα-Ανδρουλάκη. Χάρις στη γενικότερη ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων να ακούσουν την κοινωνία, να εργαστούν ανεξάρτητοι χωρίς να υπηρετούν το εκδοτικό-επιχειρηματικό σύστημα. 

Συνοψίζοντας, μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να μην έχει πλέον ιδιαίτερες συμπάθειες από τους δεξιούς πυλώνες του κόμματος – οι κεντροαριστεροί τον λατρεύουν-  αλλά κανένας δεν θα τολμήσει να θέσει τη ΝΔ υπό ομηρεία, κανείς δεν θα διακινδυνέψει να ρίξει έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό. 
Μετά τις εκλογές βέβαια και αναλόγως του αποτελέσματος, όλα είναι ανοικτά… 

Μαξιμιλιανός 

Πηγή: bankingnews.gr

>

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου