Τι ''μυρίζει'' ένας δυσώδης πολιτικός;

 

Ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που δικαιούται να δηλώνει ότι “το κλίμα μυρίζει εκλογές”. Γελοιοποιεί τον θεσμικό του ρόλο και τον εαυτό του.  Είναι ο μόνος αρμόδιος για να τις προκηρύξει ή να τις πραγματοποιήσει στο τέλος της τετραετίας του τον Ιούλιο του 2023.  Μίλησε για το επόμενο έτος, αλλά αόριστα. Είναι σαν να διεκδικεί κάτι , είναι σαν να κάνει αίτηση στον εαυτό του .

Η αντιπολίτευση δικαιούται να μιλά για κλίμα που “μυρίζει εκλογές”, όταν βλέπει τον πρωθυπουργό να περιοδεύει σε γειτονιές όπως η Καλλιθέα που μάλλον του προκαλούν αποστροφή και δεν έχει επισκεφθεί ποτέ στη ζωή του ως απλός πολίτης. Αν με τη δήλωση αυτή ο Μητσοτάκης ήθελε να θέσει σε ετοιμότητα τους ψηφοφόρους του, μάλλον έκανε λάθος χειρισμό. Όπως λάθος κάνουν οι επικοινωνιολόγοι του να τον στέλνουν σε λάθος συνοικίες για να του δημιουργήσουν το προφίλ του λαικού ηγέτη. Κάτι που ενάντια στη φύση του πρωθυπουργού. Νοιώθει ξένος στις λαικές γειτονιές και είναι . Ως πολιτικός φυσικά μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, έχει οπαδούς και ψηφοφόρους παντού, δεν είναι απαγορευτικό. Απαγορευτικό είναι να προκαλεί τους πολίτες με ανοησίες , ψεύδη και προβάλλοντας μια εικονική πραγματικότητα για την θητεία του και τη χώρα .

Ο Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων:

“Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη. Και καθώς πια οδεύουμε προς το τέλος της θητείας μας, μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε: ναι, σε αντίθεση με αυτά τα οποία έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας...."

Αυτό που προκαλεί αποστροφή, αυτό που απογειώνει την οργή και ταξινομεί , σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού την αηδία είναι η φράση του ότι “σε αντίθεση με αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Και διεκδικούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμη μία τετραετία για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει».

Είχε δεσμευθεί ο Μητσοτάκης για ακριβή ενέργεια, για απευθείας αναθέσεις 8 δις, για απευθείας συμβόλαια στελεχών της ΝΔ, για υποκλοπές ;

Όταν η πολιτική απάτη επαναλαμβάνεται καθημερινά ενσωματώνεται στην καθημερινή εκφορά του λόγου και στο τέλος την πιστεύει και ο ίδιος. Δηλαδή πιστεύει ότι είναι ένας αληθινός πολιτικός απατεώνας. Είναι οι ίδιοι που "μυρίζουν" στην πραγματικότητα και αυτή η μυρωδιά λέγεται δυσωδία...

Πηγή: omegapress.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου