Food Pass… «καπαμά»: Ο «Μέσι της πολιτικής» μίλησε (πάλι) για «αριστερούς του χαβιαριού»

 

Θα πάτε μια «βόλτα» στο σούπερ μάρκετ με Food Pass, αρχι-«άριστε» πρωθυπουργέ; Έχουμε την απορία εάν θα σας ζητάνε «7 σέλφι», όπως έκαναν - παλιότερα- με τον υπουργό Αναπτύξεως, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου.

Του Γεράσιμου Χολέβα

Πριν έναν μήνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για «αριστερούς του χαβιαριού» και «σοσιαλιστές της σαμπάνιας», για να υπερασπιστεί την παρωδία με το «καλάθι του νοικοκυριού». «Όσοι το σνομπάρουν και το απαξιώνουν, ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού», είχε πει. Γράψαμε τότε για το «ακριβό κουβαδάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να υπερασπίσει το Food Pass, επανήλθε σε αυτές τις «άριστες» εξυπνάδες κι έκανε λόγο για «αριστερούς του χαβιαριού» (πάλι) και «φιλελεύθερους πολυτελείας», οι οποίοι ασκούν κριτική στο μέτρο της κυβερνήσεως. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι «δεν γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών». «Είμαστε λαϊκή παράταξη. Είμαστε παράταξη και της δημόσιας και της ατομικής προκοπής. Είμαστε δηλαδή μία παράταξη αληθινά προοδευτική», ισχυρίστηκε για να προσθέσει:
«Εμείς είμαστε η μόνη παράταξη που τελικά συνομιλεί με την κοινωνία»!

Επαναλαμβάνουμε, πρώτα, αυτό που γράψαμε για το «ακριβό» του «κουβαδάκι»:
Πάει πολύ εσείς, κύριε Μητσοτάκη, ως (πολιτικό) πρόσωπο αλλά και ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, να προχωράτε σε ειρωνείες για «αριστερούς του χαβιαριού» ενώ είστε πρωθυπουργός στη χώρα που η εξαθλίωση του λαού μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Εχετε πάει ποτέ σούπερ μάρκετ (με «καλάθι του νοικοκυριού» ή χωρίς), κύριε Μητσοτάκη, να δείτε τις τιμές και να ξέρετε ότι πρέπει να αγοράσετε τα απαραίτητα, γνωρίζοντας όμως ότι ο μισθός σας δεν θα βγάλει το μήνα; Αν κάποια στιγμή πάτε σούπερ μάρκετ, κύριε Μητσοτάκη, έχοντας έναν πενιχρό μισθό (έτσι, για πείραμα) θα καταλάβετε την κοροϊδία της κυβερνήσεως σας.

Ο κύριος Μητσοτάκης είπε τις νέες «αριστείες» του, σήμερα, με αφορμή το Food Pass αυτή τη φορά, σε έναν λαό που ζει για να πληρώνει λογαριασμούς, ενοίκιο και φόρους.

Ο πρωθυπουργός αυτοθαυμάζεται διαρκώς την ίδια ώρα που το 36,4% των Ελλήνων ζει σε νοικοκυριό με ληξιπρόθεσμες οφειλές και το 17,5% δεν μπορεί να ζεστάνει το σπίτι του!

Για την ουσία του Food Pass…«καπαμά» του Μητσοτάκη μπορείτε να διαβάσετε εδώ με συγκεκριμένα παραδείγματα και αριθμούς.

Για τον αρχι-«άριστο» πρωθυπουργό έχουμε μια πρόταση: Να πάει μια «βόλτα» στο σούπερ μάρκετ με …«Food Pass» και να δει τι μπορεί να αγοράσει με… 0,73 ευρώ τη μέρα (και λιγότερα). Αν το τολμήσει ας μας ενημερώσει. Έχουμε την απορία εάν θα του ζητάνε «7 σέλφι», όπως έκαναν – παλιότερα- με τον υπουργό Αναπτύξεως, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου.

Όσο και να θέλετε, πάντως, κύριε Μητσοτάκη, να μην παραδεχθείτε ότι ασκείτε «επιδοματική πολιτική», επειδή – όπως ισχυρίζεστε – το Food Pass αφορά των 85% Ελλήνων, η πραγματικότητα σας διαψεύδει πλήρως. Τα λέγατε κι εσείς, άλλωστε, λίγο πριν γίνετε πρωθυπουργός: «Η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής, με επιδόματα που δίνονται λίγο πριν τις εκλογές. Η ψήφος, ειδικά η ψήφος των περήφανων συνταξιούχων, δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα».



Και να σας τα πούμε κι αλλιώς: Έχετε καταρτίσει έναν Πλήρη Οδηγό (εξ)Αγοράς (ψηφοφόρων) και τώρα μιλάτε για «αριστερούς του χαβιαριού» που δεν αντιλαμβάνονται την… προσφορά σας (λες και τα χρήματα είναι από τα κτήματα κάποιου μπάρμπα σας). Εσείς και η «λαϊκή παράταξη» σας, άλλωστε, ψήφισατε μνημόνια και μνημονιακά μέτρα με κάτι «αριστερούς του χαβιαριού» και «φιλελεύθερους πολυτελείας». Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Για να πούμε την αλήθεια, βέβαια, εσείς (ως πολιτικό κεφάλαιο της χώρας, φυσικά) έχετε αποδείξει πόσο «συνομιλείτε με την κοινωνία». Εσείς δεν είστε που εξηγούσατε πριν δύο χρόνια, πόσο δύσκολο είναι να πάρετε αποφάσεις «γνωρίζοντας ότι υπάρχει οικονομικός πόνος, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους»;



Το αναφέρουμε ξανά διότι ο κύριος Μητσοτάκης (ο «Μωυσής», ο «Μέσι της πολιτικής») ζει στον κόσμο της αμετροέπειας και της… υπερ-«αριστείας» και αδυνατεί να το αντιληφθεί: Αξιότιμε, κύριε πρωθυπουργέ, χωρίς να θέλουμε να σας σοκάρουμε, σας (ξανα)ενημερώνουμε ότι αυτό που γνωρίζετε («ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξαρτημένοι από το μισθό τους») δεν αφορά κάποια μειοψηφία. Η συντριπτική πλειοψηφία ΖΕΙ από το μισθό που λαμβάνει (αν έχει δουλειά).

Και κάτι ακόμα που θα το υπενθυμίζουμε, μονότονα, διότι συμπυκνώνει την πολιτική και ιδεολογική αντίληψη του Μητσοτάκη και της «λαϊκής παράταξης» του, η οποία – κατά τη γνώμη του, όπως είπε σήμερα – είναι μια «παράταξη αληθινά προοδευτική»:

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου