Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος και Ελλάδα διεκδικούν το παγκόσμιο κύπελο;

 

H «μικρή Ελλάδα», πιστό σκυλί της δυτικής πολεμικής υποκρισίας, επιστρατεύεται σε ένα ακόμα ανίερο παιχνίδια ξεπλύματος μερικών από τα πιο εγκληματικά καθεστώτα του πλανήτη.

υπογραφουν Γιώργος Λιερός και Σωτήρης Λυκουριώτης

Πέρασε μάλλον στα ψηλά, στην τελευταία σελίδα πρόσφατου άρθρου του Akram Belkaïd στην Le Monde diplomatique, η είδηση πως «Το σαουδαραβικό βασίλειο ήδη ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε οκτώ χρόνια, από κοινού με την Αίγυπτο και την Ελλάδα».

Φαίνεται λοιπόν πως η Ελλάδα, που αγανακτεί υποκριτικά για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, είναι έτοιμη να συνεργαστεί με δυο από τις πλέον αιμοσταγείς δικτατορίες του πλανήτη· δυο καθεστώτα που η βαναυσότητά τους ωχριά μπροστά στους 6500 χιλιάδες νεκρούς μετανάστες εργάτες του Κατάρ.

Με τη Σαουδική Αραβία, άλλωστε, «μοιραζόμαστε κοινές αξίες», όπως μας ενημέρωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Φλώρος, αποστέλλοντας μια ελληνική πυροβολαρχία PATRIOT στους Σαουδάραβες που ισοπεδώνουν την Υεμένη. Οι 110 χιλιάδες κρατούμενοι τηςΑιγυπτιακής χούντας, ο ολοκληρωτικός πόλεμος, υπό την στήριξη της Δύσης, στην Υεμένη που διεξάγει η Σαουδική Αραβία, χέρι – χέρι με τις εκατοντάδες εκτελέσεις, τα βασανιστήρια και τα κομμένα χέρια, είναι η διαρκής «κάμηλος» της ελληνοδυτικής υποκρισίας, που «διυλίζει τον κώνωπα» μόνο όταν οι παραβιάσεις αφορούν καθεστώτα που δεν ελέγχει.

Ο δυτικός ιμπεριαλισμός κατασκεύασε τεχνικά πριν 100 χρόνια  τα  φρικώδη βασίλεια του Περσικού κόλπου για να τα χρησιμοποιήσει για τον έλεγχο αυτής της κρίσιμης γεωπολιτικά περιοχής και των πόρων της –σαν το μακρύ χέρι της πολεμικής μηχανής του.

Και επειδή ο πόλεμος εναντίον των αραβικών και άλλων λαών της περιοχής, που η Δύση διεξάγει δια αντιπροσώπων εδώ και πολλές δεκαετίες, έχει τόση σχέση με την αλήθεια και την ανθρωπιά όση ο Μάρκος Σεφερλής με τον Σαίξπηρ, η «μικρή Ελλάδα», πιστό σκυλί της δυτικής πολεμικής υποκρισίας, επιστρατεύεται σε ένα ακόμα ανίερο παιχνίδια ξεπλύματος μερικών από τα πιο εγκληματικά καθεστώτα του πλανήτη.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου