Ελληνοτουρκικά: Η μυστική ΙΧ διπλωματία μπορεί να οδηγήσει μόνο σε καταστροφή

 

Τα όσα αποκάλυψε χθες η ΕΣΤΙΑ της Κυριακής για μυστικό διάλογο με την Τουρκία, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ακόμη και για σκηνοθετημένο «επεισόδιο» προκειμένου να επωφεληθούν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Οι παλαιότεροι βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο πατέρας Μητσοτάκη , ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε απόψεις για διαπραγμάτευση με την Τουρκία που προκαλούσαν σοκ. Τι είχε πει στον Αλέξη Παπαχελά:


Τα ελληνοτουρκικά δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση». Η Τουρκία αποτελούσε και αποτελεί τη σιβαρότερη απειλή για την ασφάλεια και την ελληνική κυριαρχία. Δεν νοείται κανένας, όσο ικανό κι αν θεωρεί τον εαυτό του να κάνει «διπλωματία ΙΧ». Το ζήτημα Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί από ένα αρραγές μέτωπο που δυστυχώς το συζητάμε χρόνια αλλά δεν το βλέπουμε να υπάρχει πουθενά.

Το 2023 αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο στα ελληνοτουρκικά. Ελπίζουμε ότι ουδείς θα σκεφτεί έστω να εκμεταλλευθεί αυτό το θέμα για «εσωτερικές πολιτικές» και ατζέντες. Αν υπάρχει κάποιος καλό θα είναι να διαβάσει ιστορία για να διαπιστώσει τι συνέβη όταν «πιστέψαμε» σε διαβεβαιώσεις συμμάχων και σε «μυστικές διπλωματίες».

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου