Μοναρχία κάτω από τον κοινοβουλευτικό μανδύα…

 

Του Δημήτρη Χρήστου

Το σχέδιο για την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ελίτ που μετείχαν στο πλάνο του για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, ήταν ο έλεγχος όλων (!) των εξουσιών. Εκτελεστική, Νομοθετική (με την μετατροπή της κοινοβουλευτικής ομάδας σε αγέλη), Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές, μεγάλα μαζικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως τα τηλεοπτικά δίκτυα, κρατική τηλεόραση έως και το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ–ΜΠΕ που μαζί με την ΕΥΠ, πέρασαν στην ευθύνη του πρωθυπουργού. Μία μοναρχία με κοινοβουλευτικό μανδύα…

Παράλληλα στις δυνάμεις καταστολής παραχωρήθηκε το ελεύθερο χωρίς διακριτικά και συνέπειες, να κάνουν ότι θέλουν σε βάρος των πολιτών που τολμούν να διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Το κράτος Δικαίου υπονομεύτηκε ως εμπόδιο για τη σχεδιαζόμενη κυριαρχία της φαμίλιας, καθώς οι περισσότερες αποφάσεις ήταν διαταγές από το Μαξίμου.

Πρώτο δείγμα γραφής, το μεγάλο διεθνές σκάνδαλο της Novartis που με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρά την ομολογία της εταιρείας στις χώρες που δείχτηκαν και επέβαλαν βαριά χρηματικά πρόστιμα για χειραγώγηση των τιμών, εδώ χαρακτηρίστηκε σκευωρία. Διώχτηκαν παραδειγματικά δικαστές, απειληθήκαν μάρτυρες, κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία χαρακτηρίστηκαν αδιευκρίνιστα και άλλα έμειναν αμετάφραστα! Και τελικά, οι μόνοι που κατηγορήθηκαν ήταν η Τουλουπάκη και ο Παπαγγελόπουλος!

Παντού στην αγορά σχηματίστηκαν καρτέλ που θησαυρίζουν καθορίζοντας τις τιμές χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα δύο διυλιστήρια, οι παραγωγοί και διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας, το ασύδοτο τραπεζικό σύστημα. Δεν αφορούσε η οικονομική πολιτική κλάδους, αλλά επιλεγμένους φίλους. Ενδεικτική η αντίδραση του βιομηχανικού κόσμου, όπου σε κοινή επιστολή οι εννέα βιομηχανικές οργανώσεις της χώρας, κάλεσαν τον πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για το βαρύ ενεργειακό κόστος τώρα, πριν βρεθούν οριστικά εκτός ανταγωνισμού, με τη χώρα μας να έχει την πιό ακριβή ενέργεια στην ΕΕ.

Υποκλοπές και υποκλοπές

Και φτάσαμε στο πλέον κρίσιμο σημείο για την Ελληνική Δημοκρατία. Η ΕΥΠ μετατράπηκε σε υπηρεσία που παρακολουθούσε όσους υπεδείκνυε το Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καθώς οι έρευνες και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, μαθαίνουμε ότι ο τομέας παρακολουθήσεων και υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.
Πρόσφατο δημοσίευμα αποκάλυψε την ύπαρξη μιας εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας που κρυφά από το 2018 παρέχει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων για τις στρατηγικές πολιτικής στόχευσης ψηφοφόρων και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών.

Tο Μαξίμου χρησιμοποιεί υποκλαπέντα από τηλεφωνικές συσκευές ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για “πολιτικές καμπάνιες” μέσω μηνυμάτων ακόμα και μηνυμάτων για τα εμβόλια! Το έργο αυτό ανέλαβαν δύο εταιρείες, η Majoritas και η Kondiment του Ρουμάνου Lucian Despoiu, ο οποίος θεωρείται ειδικός στη digital πολιτική επικοινωνία, κοινώς χειραγώγηση.

Αφού αρχικά αρνήθηκαν ότι υπήρχαν παράνομες υποκλοπές αναγνωρίζοντας ως λάθος, μόνο την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ξεδίπλωσαν την μαφιόζικη επιχείρηση σιωπής την “ομερτά” απαγορεύοντας, με το επιχείρημα του απόρρητου, κάθε νόμιμη πρωτοβουλία για διερεύνηση των καταγγελιών. Διαβλέποντας πως αυτό δεν αρκεί και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται φτάνοντας μέχρι και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστράτευσαν τον “ανεξάρτητο” εισαγγελέα Ντογιάκο που “γνωμοδότησε” πως η ΑΔΑΕ είναι αναρμόδια να ερευνήσει το θέμα των υποκλοπών!

Και αφού φτάσαμε σε αποκαλύψεις με συγκεκριμένα στοιχεία, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις που του υπέβαλε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Δεν δίστασε μάλιστα να απειλήσει τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ λέγοντας «όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του»! Με λίγα λόγια άφησε σαφώς να εννοηθεί πως το κράτος είναι αυτός και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του που απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας.

Εδώ είναι Ελλάδα της ΝΔ

Εδώ δεν είναι Βρετανία, όπου η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος καθαιρεί τον πρωθυπουργό για ένα παράνομο κορονοπάρτι. Δεν είναι ΗΠΑ όπου οι εισαγγελείς και το FBI έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να εισβάλουν στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου και να ερευνήσουν τις καταγγελίες πως έχει παράνομα απόρρητα στοιχεία στην κατοχή του. Δεν είναι Αυστρία, όπου ένας πρωθυπουργός καθαιρέθηκε πριν δικαστεί για παράνομες επιχορηγήσεις σε εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Δεν είναι Γαλλία, να φυλακίζεται ένας πρώην πρωθυπουργός για διορισμό αργομισθίας της συζύγου του στο πολιτικό του γραφείο. Δεν είναι Βέλγιο να συλλαμβάνονται, να ανακρίνονται και προφυλακίζονται ευρωβουλευτές κατηγορούμενοι για διαφθορά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα διεθνώς χωρίς να νοιάζεται.

«Παρά τις πελατειακές σχέσεις που άνθισαν επί Μητσοτάκη, τον κλιμακούμενο νεποτισμό, τη διαφθορά, τον αυξανόμενο πλουτισμό των πολιτικών της ΝΔ και τον πληθωρισμό, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται ούτε για διευκρινίσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ μπλοκάρουν, καλύπτουν, σβήνουν ψηφιακά ίχνη» σχολίασε αιχμηρά, μετά την πρόταση δυσπιστίας, η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung.

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου