Ο Κορινθιακός χαβούζα του Μυτιληναίου

 

Της Δέσποινας Σπανούδη

Και ενόσω εμείς περί άλλων τυρβάζουμε, ο Μυτιληναίος καταγράφει -άλλο ένα- ρεκόρ αύξησης στο τζίρο του τον τελευταίο χρόνο. 6,3 δις φέτος.

Και τι μας νοιάζει εμάς θα πείτε; άξιος είναι ο άνθρωπος, κέρδη βγάζει.

Είναι πολύ άξιος ο Μυτιληναίος πράγματι. Με το Αλουμίνιο (πρώην ΠΕΣΙΝΕ) σε τιμή προσφοράς μαζί με χιλιάδες στρέμματα και ένα οικισμό, αξιοποίησε το πολιτικό του βάρος για να κάνει ένα ολόκληρο ενεργειακό κέντρο πάνω στην έκταση που απαλλοτριώθηκε από το δημόσιο αποκλειστικά για το αλουμίνιο.

Με κολοσσιαία φέσια ετών στη ΔΕΗ (αφού το Αλουμίνιο είναι μακράν ο μεγαλύτερος καταναλωτής στη χώρα) τα οποία εν τέλει "ρυθμίστηκαν" χαριστικά.

Με την πρώτη μονάδα φυσικού αερίου να επιδοτείται και να αδειοδοτείται για να δίνει ρεύμα στο Αλουμίνιο και αυτό να αλλάζει πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί ώστε να πουλάει το ρεύμα στη ΔΕΗ. Με το ένα καλώδιο ο άξιος κ. Μυτιληναίος έπαιρνε το ρεύμα που η ΔΕΗ του χάριζε πολύ κάτω του κόστους (και δεν το πλήρωνε) για το Αλουμίνιο και με το άλλο καλώδιο μας το πούλαγε πανάκριβα εις υγείαν των κορόιδων.

Με άλλα δύο εργοστάσια φυσικού αερίου στο ίδιο σημείο, το τρίτο μάλιστα διπλό σε ισχύ. Με το δίκτυο φυσικού αερίου να φτάνει στην αυλή του, πληρωμένο από τα ίδια κορόιδα, εμάς. Ενώ καμία πόλη ή χωριό της περιοχής δεν είχε δίκτυο για να χρησιμοποιήσει απευθείας το φυσικό αέριο που είναι πολύ πιο αποδοτικό από το να το παίρνουν, να το κάνουν ρεύμα και μετά μας το πουλάνε.

Με μεταλλεία και ανεμογεννήτριες σε όλη τη χώρα, και με μεγαλοκατασκευαστική έργων του δημοσίου.

Ο Μυτιληναίος είναι ένας από τους 4 παραγωγούς ενέργειας που αφαίμαξαν δις απο τις τσέπες μας μέσω του περίφημου χρηματιστηρίου ενέργειας που έστησε ο περιδεής Χατζιδάκης.

Στη φωτογραφία ο πολύπαθος Κορινθιακός που αφού χρησιμοποιήθηκε ως δωρεάν χαβούζα για εκατομμύρια τόνους κόκκινης λάσπης πλέον υποδέχεται και θερμά νερά εμπλουτισμένα με χημικά από το ενεργειακό κέντρο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτοί που αντιστάθηκαν στον Μυτιληναίο είναι ελάχιστοι και το πλήρωσαν ακριβά.

Αντιθέτως όλοι όσοι έγιναν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Νομάρχες και Περιφερειάρχες μαζί με όλη την κουστωδία τους στην περιοχή, ήταν πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον άξιο κύριο Ευάγγελο.

Και αυτό είναι νόμος της φύσης, γιατί το χρήμα ως γνωστόν δεν έχει χρώμα. Μόνο οσμή.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου