«Ένας χρόνος πολέμου» στην Ουκρανία; Ε, όχι δα!

 

Ο πόλεμος στην περιοχή αυτή κρατά «γεμάτα», πλέον, εννέα χρόνια

Του Βασίλη Μακρίδη

Στις 24 Φεβρουαρίου 2023 θα διαβάσατε σε όλα τα δυτικά συστημικά μέσα ενημέρωσης, ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη του «πολέμου στην Ουκρανία».

Όχι, κύριοι! Δεν συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου, αλλά μόνο της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας-Error 404 (aka Ουκρανίας)…

Ο πόλεμος στην περιοχή αυτή κρατά «γεμάτα», πλέον, εννέα χρόνια.

* Εννέα χρόνια από τις 22 Φεβρουαρίου 2014, όταν στο Κίεβο επιβλήθηκε δια της βίας και της αμέριστης βοήθειας της συλλογικής Δύσης το πραξικόπημα του Μαϊντάν, που έφερε στην εξουσία τη συμμαχία νεοφιλελεύθερων πολιτικών και νεοναζιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, οι οποίες ανέλαβαν να «θωρακίσουν» το νέο καθεστώς.

* Εννέα χρόνια από τις 23 Φεβρουαρίου 2014, όταν στην κεντρική πλατεία της Σεβαστούπολης, σε μια τεράστια λαϊκή συγκέντρωση, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η ένοπλη αντίσταση στις νεοναζιστικές ορδές του καθεστώτος του Μαϊντάν.


* Εννέα χρόνια από τις 13 Μαρτίου 2014, όταν έγινε η πρώτη επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έναντι της νεοπαγούς και ουσιαστικά ανοργάνωτης ακόμη Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονμπάς και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μάχη μεταξύ τους.

* Εννέα χρόνια από τις 13 Απριλίου 2014, όταν στο πρώτο μεγάλο αντι-Μαϊντάν συλλαλητήριο στο Ντονιέτσκ, ομάδες εγκάθετων νεοναζί καθαρμάτων επιτέθηκαν στο πλήθος με ρόπαλα, μαχαίρια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί…

* Εννέα χρόνια από τις 14 Απριλίου 2014, όταν το κάθαρμα Ίγκορ Τουρτσίνοφ, ο οποίος ως πρόεδρος της Ανώτατης Ράντας εκτελούσε παράνομα χρέη «Προέδρου της Δημοκρατίας», υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την έναρξη της λεγόμενης «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» κατά του λαού του Ντονμπάς.

* Εννέα χρόνια από τις 2 Μαΐου 2014, όταν να νεοναζιστικά καθάρματα έκαψαν μέσα στον Οίκο των Συνδικάτων στην Οδησσό τουλάχιστον 48 ανθρώπους (ο πραγματικός αριθμός υπερβαίνει το διπλάσιο, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων).

* Εννέα χρόνια από τις 9 Μαΐου 2014, όταν στη Μαριούπολη τα τανκς του νεοναζιστικού «Αζόφ» στράφηκαν κατά του απλού λαού που γύριζε σπίτι του μετά την παρέλαση της επετείου της Νίκης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού.


* Εννέα χρόνια από τις 2 Ιουνίου 2014, όταν πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός του Λουγκάνσκ και οι Ουκροναζί το χαίρονταν από την καρδιά τους, γράφοντας τότε στα social media, ότι «εξερράγησαν μαζικά τα κλιματιστικά των κατοίκων της πόλης»…

Αυτές, κύριοι και κυρίες, είναι οι πραγματικές επέτειοι του πολέμου στην Ουκρανία. Ενός πολέμου που επί οκτώ συναπτά έτη τον κρατούσατε θαμμένο στην αφάνεια, εάν δεν διαδίδατε το χονδροειδές ψέμα, ότι τάχα η Ρωσία είχε ήδη από τότε πραγματοποιήσει εισβολή σε ουκρανικό έδαφος.

Μετά, λοιπόν, από εννέα χρόνια πολέμου, θανάτων, αναπηριών συνεπεία του πολέμου, κατεστραμμένων και ξανά κατεστραμμένων ειρηνικών υποδομών, μετά την κοροϊδία που παίξατε με τις Συμφωνίες του Μινσκ υπό το κράτος μιας βαριάς στρατιωτικής ήττας από τότε (το 2015), με έναν λαό όπου έχουν ήδη γεννηθεί παιδιά που δεν γνωρίζουν τι θα πει «ειρήνη», όπου σχεδόν 160 (αν όχι ήδη παραπάνω) παιδάκια «κοσμούν» την «Αλέα των Αγγέλων» στο κέντρο του Ντονιέτσκ, το να λέτε ότι ο «πόλεμος» ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο είναι ψέμα, τραγικό όσο και επικίνδυνο.

Ο λαός του Ντονμπάς είναι υπερήφανος για την ταυτότητά του και βέβαιος για το δίκιο του. Μαζί του και ο λαός των υπόλοιπων περιοχών της χώρας-Error 404, που είχαν ή/και θα έχουν την τύχη να απελευθερωθούν από το τυραννικό καθεστώς του Ζελένσκι και της παρέας του, αλλά και από την εποπτεία της συλλογικής Δύσης, θα διεκδικήσουν στο εγγύς μέλλον μια ζωή κατά πολύ καλύτερη από αυτή που τους επιφύλασσαν οι εκάστοτε ηγεσίες το κράτους του Κιέβου από το 1991 και μετά.

Τα όπλα του Ντονμπάς (και της Ρωσίας, που προστέθηκαν στην πορεία ως βοήθεια) θα νικήσουν, γιατί η υπόθεσή τους είναι δίκαιη και, κυρίως, επειδή ακριβώς ο λαός της περιοχής το πιστεύει και είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα γι’ αυτό· κυριολεκτικά τα πάντα!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου