Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…

 

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…Το είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου δεν το είχε πάρει το αυτί τους…Οι φωτογραφίες από το υπουργικό συμβούλιο αποτυπώνουν το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο που είναι βαρύ πρωτίστως βεβαίως για την τραγωδία αλλά όχι μόνο γι ΄ αυτή.

Η τραγωδία «τράβηξε την κουρτίνα» και στη σκηνή φάνηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα! Το «επιτελικό κράτος» που τόσο διαφημιζόταν από την κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία αποδείχτηκε ένα «αδειανό πουκάμισο».

Όλα τα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο κόσμος αρνείτο να πιστέψει όσους έγραφαν ότι η επικοινωνία δεν μπορεί να υποκαθιστά την πραγματικότητα. Ωστόσο η προπαγάνδα έκανε καλή δουλειά…Η μειοψηφία όσων αρνούνταν να κλείσουν τα μάτια σε αυτά που έβλεπαν μάταια προσπαθούσε να πείσει ότι δεν βλέπει οράματα αλλά μεταφέρει την πραγματικότητα!

Η αίσθηση απόλυτης υπεροχής που είχαν στο Μαξίμου μετατράπηκε σε αλαζονεία και σε βεβαιότητα ότι όλα μπορούν να τα διαχειριστούν , όλα τα άσχημα μπορούν να τα ανατρέψουν! Ακόμη και την πραγματικότητα…

Στο χώρο της Άμυνας για παράδειγμα…Ο μέσος πολίτης είχε πειστεί μέχρι πρόσφατα ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ. Ότι οι φρεγάτες θα έρθουν χωρίς τα όπλα που θέλαμε, τα Rafale δεν γνωρίζουμε που και πως θα συντηρούνται και ότι τα F-35 εκτός του ότι είναι πολύ ακριβά στην υποστήριξη τους μπορεί και να μη μας κάνουν ,όλα περνούσαν «στα ψιλά» με την εξήγηση ότι «όσοι τα γράφουν είναι συριζαίοι».

Ήρθε το γεγονός με το C-130 που δεν μπόρεσε να πετάξει για Τουρκία μετά από το σεισμό, για να ανακαλύψει ο κόσμος ότι στα λόγια πάμε να αγοράσουμε F-35 αλλά δεν έχουμε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος να κάνουμε τη δουλειά μας.

Αυτό ήταν ανώδυνη αποκάλυψη και ταυτόχρονα επιβεβαίωση του «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…

Δυστυχώς ήρθε η τραγωδία στα Τέμπη. 57 άνθρωποι ,οι περισσότεροι νέοι, πλήρωσαν με τη ζωή τους λάθη και παραλείψεις για τα οποία καμία ευθύνη δεν είχαν! Οι πολίτες διαπίστωσαν ότι το «επιτελικό κράτος» είχε ειδοποιηθεί όχι μία αλλά πολλές φορές για την τραγωδία που ερχόταν και απλά κοιτούσε τα τρένα να περνούν. Μέχρι τη θανατηφόρα σύγκρουση τους στα Τέμπη.

Να πούμε για την οικονομία; Αποδόμησε το αφήγημα ο οικονομολόγος και διδάσκων καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Στραβελάκης στη συνέντευξη του στο militaire channel. Το ίδιο έχει κάνει και ο οικονομολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Κώστας Μελάς.

Στην υγεία; Αντί να ενισχυθεί ο δημόσιος τομέας της που μας έσωσε στον κορονοϊό, το ΕΣΥ έχει πλήρως εγκαταλειφθεί…

Σε όλους τους τομείς η κουρτίνα τραβήχτηκε και η σκηνή είναι πάντα άδεια…

Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι χάθηκαν 57 άνθρωποι άδικα. Οι ψυχές τους ζητάνε δικαίωση. Ας ελπίσουμε ότι θα τη βρουν με πραγματική απόδοση ευθυνών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επικρατήσει ξανά η λήθη ,όπως έγινε σε άλλες τραγωδίες που έπληξαν τη χώρα και αφαίρεσαν άδικα ζωές.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου