Η αγωνία των κυβερνώντων για «αγκαλίτσες» με την Τουρκία και ανύπαρκτη παύση του αναθεωρητισμού της Άγκυρας

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Μετά τις επιστολές Ερντογάν – Τσαβούσογλου, τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τον απερχόμενο και τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας, τις δηλώσεις Δένδια για την «τουρκική χείρα φιλίας» που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τα fake news της πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη περί δήθεν ατελείωτων τουρκικών ακρογιαλιών και δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο, έχουμε και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που θα πάει σήμερα στις πληγείσες, από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, τουρκικές περιοχές .

To τι ακριβώς χρειάζεται αυτή η επίσκεψη και τι θα προσφέρει, πραγματικά αδυνατούμε να το καταλάβουμε.

Οι αριθμοί της τουρκικής παραβατικότητας και της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων  της χώρας μας είναι αμείλικτοι, όσο και εάν οι κυβερνώντες προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία άλλαξε.

Ειδικότερα:

– Από τις αρχές του έτους μέχρι και την ημέρα του σεισμού τα τουρκικά εναέρια μέσα πρόλαβαν να παραβιάσουν 1.141 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, προκάλεσαν 88 εμπλοκές (αερομαχίες) αρνούμενοι να αποχωρήσουν μετά από κλήσεις των ελληνικών Α/Φ αναχαίτισης και πέταξαν 21 φορές πάνω από εθνικό έδαφος, ακόμα και πάνω από τη Χίο (30/1/2023). Δηλαδή τους αριθμούς αυτούς τους θεωρούμε επιτυχία ;

Μήπως ξεχνάμε τα στοιχεία του 2022 όταν σημειώθηκαν 11.256 Παραβιάσεις ΕΕΧ, 333 εμπλοκές και 234 υπερπτήσεις ;

Καταλαβαίνουμε ότι εάν δεν υπήρχε ο σεισμός, οι παραβιάσεις, οι εμπλοκές και οι υπερπτήσεις θα έσπαγαν κάθε ρεκόρ ;

Επιπλέον:

– Καθημερινά η τουρκική Ακτοφυλακή με αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της, ακόμα και μετά τον σεισμό, καταγγέλλει την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

– Καθημερινά σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα και παραμένουν επί ώρες στην περιοχή των Ιμίων, παρενοχλώντας και τους Έλληνες ψαράδες.

– Ο Ερντογάν περηφανεύεται για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, εντάσσοντας την αλητεία του αυτή στον προεκλογικό αγώνα ως όπλο εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Κιλισντάρογλου (ο οποίος είναι Αλεβίτης και δεν προσεύχεται σε τζαμί).

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποτελεί μόνο ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, η οποία θα κλείσει μόλις το τουρκικό κατεστημένο εισπράξει τα χρήματα της βοήθειας από την Ε.Ε. και νιώσει και πάλι δυνατό ;

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι η σχεδόν μηδενική αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο, οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των πτητικών μέσων των ΕΔ της Τουρκίας απασχολείται στις πληγείσες περιοχές ;

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου