Ο αντιφασισμός ως μέθοδος ψηφοθηρίας

 

Του Πέτρου Πιζάνια

Ο υπουργός εσωτερικών, αν και παλαιός ιδεολογικός θεράπων φασιστικών οργανώσεων, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει την “Χρυσή Aυγή” να πάρει μέρος στις εκλογές, βέβαια για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν, ωστόσο, υπερβολικά μεγαλόθυμα, υποθέσουμε πως υπάρχει ίχνος ιδεολογικής μεταμέλειας ο κόπος σας κ Βορίδη είναι μάταιος. Το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την γνωστή παρέα ακροδεξιών στην οποία άλλωστε ανήκετε, έχει πολλούς οπαδούς της ναζιστικής ιδεολογίας αλλά και αμετανόητους απογόνους ή και θαυμαστές των δωσίλογων της κατοχής, μάλιστα στην κυβέρνηση σε περίοπτες θέσεις.

Ακόμη και στις υπηρεσίες του Υπουργείου παιδείας όπου η γερμανική κυβέρνηση με κυνισμό μέσω ανθρώπων της επιρροής της και με τις πλάτες της κας Κεραμέως και των υπολοίπων της πολιτικής ηγεσίας, εκτός από τα κολλέγια και τους σχολάρχες υπηρετούν και τις προσπάθειες του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών να νομιμοποιήσουν τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα. Είναι αρκετά γελοία όσο και θηριωδώς ανόητη η προσπάθεια των γερμανών κυβερνητικών να νομιμοποιήσουν το ναζιστικό παρελθόν της χώρας τους. Όμως η προσπάθεια τους προδίδει ότι ακόμη σήμερα πολλοί το πιστεύουν.

Το σημείωμα θα μπορούσε να κλείσει εδώ. Αλλά να που σε αυτή τη χώρα, την δική μας, περισσεύει η αντιφασιστική ρητορεία. Ιδίως στον Σύριζα που κυβέρνησε και παρέλειψε αιδημόνως να κάνει το παραμικρό για τις γερμανικές αποζημιώσεις ακόμη και το πολλαπλά αποδεδειγμένο αναγκαστικό δάνειο των ναζί σε βάρος της Ελλάδας. Αλλά και στα πολύ μικρά ο Σύριζα μαζί και ο πολύς όσο και λεβέντης κυρ Πολάκης ξέχασαν κάνα δυο ναζιστικά μνημεία εκεί σε περιοχές των Χανίων.

Μνημεία άθλια και στην όψη που στήθηκαν στην διάρκεια της κατοχής και ακόμη σήμερα με την παρουσία τους και υπό την προστασία των γερμανικών διπλωματικών αρχών δοξάζουν τους γερμανούς αλεξιπτωτιστές και άλλους ναζί που όπως αναγράφεται «Έπεσαν για την μεγάλη Γερμανία».

Θα ήθελα, λοιπόν, να θυμίσω στον πολύ αντιφασιστικό Σύριζα αλλά και στον κυρ λεβεντο-Πολάκη το πασίγνωστο: ότι οι Γερμανοί έπεσαν εκεί για να καταλάβουν την Κρήτη και οι Κρητικοί τους πολέμησαν με όλα τα μέσα. Εσείς ούτε καν τα μνημεία δεν κατεδαφίσατε ως προσβλητικά της ιστορικής μνήμης και του αγώνα των Κρητών ενάντια στους Ναζί. Ή μήπως δεν βρίσκονται στην εκλογική σας περιφέρεια;

Πηγή : SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου