«Σταθερότητα» με το μισό Αιγαίο χαμένο δεν υπάρχει! Το έχουμε καταλάβει ,μας ενδιαφέρει;

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Για το Αιγαίο ενδιαφερόμαστε ή έχει κι αυτό περάσει στην κατηγορία του «δεν ασχολείται ο κόσμος» που έχει εφεύρει η κυβέρνηση για άλλα σοβαρά θέματα όπως οι υποκλοπές, τα σκάνδαλα και πολύ φοβόμαστε και τα Τέμπη; Μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαίου είναι βέβαιο ότι αυτό το κυβερνητικό επιχείρημα θα το ακούμε όλο και συχνότερα.

Ρωτάμε για το Αιγαίο ,γιατί δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το γεγονός ότι σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών δεν αναφέρθηκαν πουθενά στα «συμβατικά μέσα ενημέρωσης» που έχουν άλλες αγωνίες και προτεραιότητες.

Για παράδειγμα η προσπάθεια των Τούρκων να εμπλακούν στην επιχείρηση παροχής βοήθειας και διάσωσης σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας ανοιχτά της Καρπάθου! Οι Τούρκοι έστειλαν τρία σκάφη της ακτοφυλακής τους στην περιοχή και «δεν άνοιξε μύτη».

Για τους νεότερους που ίσως δεν γνωρίζουν να επισημάνουμε ότι το θέμα έρευνας-διάσωσης χρησιμοποιείται πολλά, πάρα πολλά χρόνια από την Τουρκία ως άρμα για να μεταφέρει και να επιβάλλει τις παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Ήταν πάντα «πειστικό επιχείρημα» προς τους «φίλους» μας τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονταν για τις ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο και οι «κακοί» Έλληνες τους παρεμπόδιζαν να προσφέρουν σωτηρία! Στην πραγματικότητα ήθελαν και θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του μισού -τουλάχιστον- Αιγαίου.

Γι΄ αυτό και για σχεδόν 50 χρόνια οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το θέμα έρευνα-διάσωση ως «όπλο». Γι΄ αυτό και η Τουρκία «έριξε» δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων και «έχτισε» δεύτερο στόλο για την Ακτοφυλακή. Την έχει εξοπλίσει με σύγχρονα μέσα και πάντα προσπαθεί να φθάνει πρώτη σε κάθε σημείο του Αιγαίου. Δεν ήταν πάντα έτσι…

Από το 1974 μέχρι τον Μάϊο του 2006 η Ελλάδα ήταν πάντα «ένα βήμα» μπροστά στις επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης. Στις 23 Μαίου 2006 αυτή η υπεροχή δεν χάθηκε απλά…Παραδόθηκε.

Ήταν η ημέρα που ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης δολοφονήθηκε στον εναέριο χώρο της Καρπάθου.

Ο δολοφόνος του,ο Τούρκος πιλότος Χαλίλ Ιμπραήμ βρέθηκε στη θάλασσα μετά από τη σύγκρουση του αεροσκάφους του με το F-16 του Κώστα Ηλιάκη.

Ο Τούρκος περισυνελλέγη από εμπορικό πλοίο. Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ έφθασε πρώτο για να τον παραλάβει! Την ίδια ώρα η τουρκική αεροπορία είχε απογειώσει δεκάδες μαχητικά απειλώντας με «κρίση». Ο Τούρκος πιλότος όχι μόνο δεν υπάκουσε στην εντολή να επιβιβαστεί το ελληνικό ελικόπτερο αλλά «τράβηξε» πιστόλι. Λίγη ώρα μετά ανέβαινε σε τουρκικό ελικόπτερο κι έφευγε!

Το γιατί η Ελλάδα αντέδρασε τόσο μαλθακά τότε προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στα ημερολόγια του ΕΘΚΕΠΙΧ που έχουν αποκαλυφθεί από το militaire.gr.

Από τότε και στο θέμα έρευνα-διάσωση η Ελλάδα λειτουργεί πάντα…κατευναστικά.

Το ερώτημα παραμένει: ασχολούμαστε με τα θέματα του Αιγαίου και τα όσα προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία; Ακόμη χειρότερα μας ενδιαφέρει ότι η Τουρκία στέλνει πλέον τα αλιευτικά της ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ και εκμεταλλεύεται το Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας; Μας ενδιαφέρει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε για χρέη 6,2 εκατομμυρίων να πουληθεί η μεγαλύτερη ελληνική αλιευτική εταιρεία σε Τούρκους; Άρα και ψαρεύουν και εμπορεύονται στο Αιγαίο!

Μας ενδιαφέρει ότι η Τουρκία στέλνει παντού το μήνυμα ότι ήδη ελέγχει το μισό Αιγαίο κάνοντας έρευνα και διάσωση όπου θελήσει;

Μας ενδιαφέρουν όλα αυτά ή επιδιώκουμε μόνο τη «σταθερότητα» και να μη χαλάσουμε τη «ζαχαρένια» μας;

Δεν χρειάζεται νομίζουμε να εξηγήσουμε ότι καμία σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει με το μισό Αιγαίο «χαμένο». Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει Ελλάδα με τέτοιες απώλειες ζει μάλλον σε άλλο κόσμο…

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου