Ο εφιάλτης της Περσεφόνης


Της Δήμητρας Μυρίλλα

Σκέφτηκε, λοιπόν, ο πολυχρονεμένος – δηλαδή όχι ακριβώς αυτός… ένας καλά αμειβόμενος συμβουλάτορας της “Αυλής” – να βάλει καμιά δεκαριά καρέκλες μπροστά από ένα καράβι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και άλλους τόσους ψηφοφόρους και όλοι μαζί να ευλογούν τον Μωυσή και τις εντολές του.

Κι αυτός με τη σειρά του θα πετάξει μερικά ψίχουλα για τα οποία όλοι θα μακαρίζουν τον ελεήμονα κυβερνήτη και μόνο πολύ αργότερα θα μάθουν πως για κάθε ένα ψιχουλάκι που μάζευαν, υπερ-πολλαπλάσια “καρβέλια” – βλ. ευρώ – άρπαζαν οι αετονύχηδες των πολυεθνικών.

Ασφαλίστε, είπε, τα σπίτια σας και θα σας κάνω έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ… Στον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος από μόνος του είναι ληστεία του λαού, θα κόψει κάτι τις. Δηλαδή, θα συνεχίζει το κράτος να ληστεύει, αλλά 10% λιγότερο… Αμ, δε! Για κάθε 10 ευρώ λιγότερα που θα παίρνει το κράτος… θα κερδίζουν εκατομμύρια οι ασφαλιστικές από την ίδια τσέπη. Του λαού. Αυτό είναι το deal.

Μια κανονική παγίδα. Και μάλιστα οριζόντια παγίδα… Από εκείνες που όσο πιο φτωχός είσαι τόσο πιο άγρια πιάνεσαι!

Οπως ακριβώς το deal – από αυτούς και τους προηγούμενους και τους επόμενους – ήταν να κερδίζουν τα funds και οι servicers, να “καθαρίζονται” οι τράπεζες” και να ξεσπιτώνονται οι οικογένειες.

Γι’ αυτό, ανακοινώνοντας τη δήθεν έκπτωση, ούτε που βρήκε να πει μια λέξη για τον ανάπηρο συνταξιούχο στην Θεσσαλονίκη που τρεις μέρες τώρα του έχουν αρπάξει τα κοράκια το σπίτι κι εκείνος στέκεται εκεί, φρουρός μπροστά στο βιος και τους κόπους μια ζωής. Ούτε κράτος, ούτε έκπτωση, ούτε ανοχή στον “κακοπληρωτή” ηλικιωμένο…

Και αφού τελείωσε αυτό το παραμύθι, άρχισαν τα άλλα. Θα αυξηθεί το επίδομα παιδιών για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο: από 50 στα 70 για ένα παιδί, από 70 στα 120 ευρώ για δύο παιδιά, από 120 στα 170 για τρία παιδιά. Σε εκείνους τους εργαζόμενους δηλαδή που εν μια νυκτί τους κόπηκαν δώρα, επιδόματα άδειας, πάγωσαν μισθολογικά κλιμάκια, δεν πήραν καμία αύξηση. Σε αυτούς λοιπόν θα δώσει 20 άντε 50 ευρώ!

Κι αν κάποιοι νέοι, έχουν ενηλικιωθεί …ααα! Χαράς ευαγγέλια. Θα πάρουν από 150 ζεστά – ζεστά ευρώ για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. “Youth Pass” το λένε…. Στην Ελλάδα του 1 εκ. εγγεγραμμένων ανέργων. Που είναι οι νέοι δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους, να κάνουν οικογένεια, που όσοι εργάζονται δουλεύουν 8ωρα και 10ωρα, αλλά δηλώνονται και πληρώνονται για 4ωρα… Θα δώσει Youth Pass!

Και όλα αυτά, ο αθεόφοβος, τα είπε με φόντο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δηλαδή τη νομοθετημένη Ειδική Οικονομική Ζώνη, που μαζί ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, μπροστά στο, με νόμο και αριθμό ΦΕΚ, εργασιακό Νταχάου…

Εφιάλτης….


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου