Η αθλιότητα (ολιστική) της Μητσοτάκειας τηλεόρασης


Του Ηλία Παπαναστασίου

Λίγες εκλογικές αναμετρήσεις θα μπορούσαν να ονομαστούν «εκλογές ολιστικής αθλιότητας» και ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδας, όμως σίγουρα οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν ο «αποκλειστικός αντιπρόσωπος» της ελληνικής τηλεοπτικής αθλιότητας!

Όταν η πλαστογράφηση της πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας από την ελληνική τηλεόραση έχει πάρει «άριστα», παρουσιάζοντας μια ελληνική οικονομία που δεν υπάρχει πάρα μόνο στην φαντασία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όταν η χρεωκοπημένη Ελλάδα των 400 δις ευρώ Δημοσίου χρέους και άλλων 350 δις ιδιωτικού χρέους με μία αναλογία πραγματικού χρέους προς ΑΕΠ περίπου 200%, παρουσιάζεται τελείως διαφορετική από αυτό που πραγματικά είναι, ουσιαστικά μια Χρεοδουλοπαροικία ή Αποικία Χρέους με «διπλά» χαρακτηριστικά δηλαδή Αποικία Χρέους και ταυτόχρονα Αμερικανική Αποικία, τότε δεν συζητάμε για απλή «διαστρέβλωση» της αλήθειας αλλά για «αναπαραγωγή της πραγματικότητας σε εντελώς ανύπαρκτη βάση»! Πρόκειται για «Αναπαραγωγή της ανυπαρξίας».

Όταν η καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των πλατειών μαζών του ελληνικού λαού ονομάζεται «συγκράτηση της ακρίβειας με το καλάθι του νοικοκυριού».

Όταν η ασυδοσία των Ιδιωτών παροχών ενεργείας και οι απίστευτες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ονομάζονται «Κοινωνική Πολιτική για τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Όταν τα καύσιμα λαϊκής κατανάλωσης όπως το πετρέλαιο θέρμανσης και η βενζίνη «εκτοξεύονται στο διάστημα».

Όταν η «κοινωνική κτηνωδία» των Funds αφήνεται ανεξέλεγκτη, πολλαπλασιάζοντας το τσουνάμι των πλειστηριασμών και ξεσπιτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών πρώτης κατοικίας.

Όταν το Έγκλημα των Τεμπών βαφτίζεται «διερεύνηση του ατυχήματος» με τον κατεξοχήν υπεύθυνο Υπουργό να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Σερρών σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Όταν στον Αμερικανο/Ρωσικό πόλεμο «σώνει και καλά» θέλουν να ταυτιστείς με την Αμερικανική προπαγάνδα πολεμώντας τους «κακούς» Ρώσους, καταστρέφοντας έτσι μια Ελληνο/ρωσική φιλία και αλληλεγγύη χιλίων και παραπάνω ετών.

Όταν, όταν, όταν, πολλά «όταν», αναρίθμητα και ορμητικά σαν τσουνάμι να κατακλύζουν τον εγκέφαλο των τηλεθεατών αποκοιμίζοντας, ναρκώνοντας και αποβλακώνοντας εκατομμύρια Ελλήνων.

Τότε, δεν γνωρίζουμε αγαπητέ τηλεθεατή της Ελληνικής Τηλεόρασης, εάν αξίζει να δαπανάς έστω και ένα λεπτό, παρακολουθώντας την εμετική προπαγάνδα της! Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό αλλά στο σύνολο των Ιδιωτικών και Κρατικών Τηλεοπτικών Σταθμών, δέκα τον αριθμό. Επαρκής, επαρκέστατος αριθμός καναλιών ώστε η Κυβερνητική πλύση εγκεφάλου να είναι διαρκής, ακατάπαυστη και «βομβαρδιστικού τύπου»!

Και στην εύλογη ερώτηση, «Πώς θα ενημερωθώ εάν κάνω embargo στα Ελληνικά Τηλεοπτικά Κανάλια;» η απάντηση είναι απλή, σαφής και «με συνοπτικές διαδικασίες». Και είναι η παρακάτω,

Φρόντισε (α) να ενημερώνεσαι από μικρά τηλεοπτικά κανάλια, αξιόπιστα και σοβαρά. Υπάρχουν, εφόσον είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην έρευνα και αναζήτηση για να τα ανακαλύψεις (β) διάβαζε και μελέτησε ειδησεογραφία και αρθρογραφία από ιστοσελίδες εφημερίδων και ενημερωτικών blogs του διαδικτύου που τιμούν την αποστολή τους (γ) εάν αγοράζεις εφημερίδες, έστω κάθε Κυριακή, κάνε επιλογή και ερεύνησε ποιες έχουν παραμείνει σοβαρές και ποιες όχι.

Εάν προχωρήσεις σε όλες τις παραπάνω ενέργειες, θα ψηφίσεις πιο ενημερωμένος και «απομαγευμένος» από την Τηλεοπτική Πλύση εγκεφάλου της Μητσοτάκειας Τηλεόρασης, ασύγκριτα περισσότερο ελεύθερος, ικανός διαισθητικά και πνευματικά οπλισμένος να κρίνεις «Ποιος σε δουλεύει, ποιος σε υποτιμά και σε θεωρεί οιονεί ηλίθιο και ποιος όχι»! Θα αποδειχθείς πνευματικά υγιής, ελπιδοφόρα επαρκής ως πολίτης και πιστός στη ρήση «Ολοκληρωμένος πολίτης και εκλογέας, είναι ο ενημερωμένος»! είναι σίγουρο πως θα νιώσεις ψυχολογικά ανάλαφρος σαν μικρό παιδί, πνευματικά ολοκληρωμένος σαν ώριμος άνθρωπος και πολιτικά ενημερωμένος, έτοιμος να ψηφίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του, την οικογένειά του, την Ελλάδα! Θα αρχίζεις να «μεταμορφώνεσαι» σε ενημερωμένο και μορφωμένο πολίτη, πολύ επικίνδυνο για την οποιαδήποτε εξουσία και πολύ περισσότερο για την Μητσοτάκεια εκδοχή της! Θα μας θυμηθείς γιατί θα εκπλαγείς από τις αλλαγές που θα δεις στον εαυτό σου ως πολίτη που ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα της χώρας του και του πλανήτη!

Εάν δεν το κάνεις, θα χαρακτηριστείς κάπως αλλιώς και δεν θα τολμούσαμε να αναφέρουμε πως. Εμείς απλά θα σου τονίσουμε για πολλοστή φορά πως μετά τις εκλογές σε περιμένουν πολλές αρνητικές και δυσάρεστες «εκπλήξεις» Ούτε καν τις φαντάζεσαι!

Απλά, θυμήσου τον μεγάλο Φλωρεντίνο, τον Δάντη του οποίου επανειλημμένα σου έχουμε αναφέρει τα λόγια του. Στα ξαναθυμίζουμε «Εδώ που μπήκες ξέχασε κάθε ελπίδα!» (Δάντης – Θεία Κωμωδία).

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου