Με Turkaegean και τουρκικά αλιευτικά στα Κύθηρα ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για «στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική»

Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι, όχι μόνον θα επιβεβαιώσουν την επιλογή της 21ης Μαΐου, αλλά θα δώσουν στη Ν.Δ. και υψηλότερα ποσοστά.

Απευθυνόμενος σε πολίτες στο Λιμένα της Θάσου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «μία εξωτερική πολιτική, η οποία μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά, ταυτόχρονα, δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Δεν είπε κάτι για την αδυναμία της κυβέρνησης του να αντιμετωπίσει ακόμη και την τουρκική τουριστική καμπάνια Turkaegean, ούτε βέβαια εξήγησε πως τα τουρκικά αλιευτικά με «τη στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική» που υποτίθεται τήρησε την προηγούμενη τετραετία , έχουν φθάσει να ψαρεύουν παντού στο Αιγαίο. Δεν είπε τίποτα για τις 82 ημέρες του Oruc Reis , ούτε για τις χιλιάδες παραβιάσεις που είχαμε το 2022 στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε ότι «μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, με ισχυρή Οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου