Amber Alert - Εξαφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εμφανιστεί πουθενά και για κανέναν λόγο από τη Δευτέρα.

Ακατανόητη χαρακτηρίζουν, ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί την απόλυτη εξαφάνιση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, μετά τα όσα αδιανόητα συνέβησαν με την εισβολή Κροατών χούλιγκανς και την άγρια δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις, δεν είναι κάτι που συνηθίζει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, ακόμα και στη βαριά υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου, έστω και με καθυστέρηση δύο 24ωρων, βγήκε δημόσια, ενώ το κλίμα βάρυνε περισσότερο, ζήτησε και συγνώμη, αντιλαμβανόμενος ότι η κοινωνική πίεση είναι μεγάλη.

Τώρα, από τη Δευτέρα, δεν έχει εμφανιστεί πουθενά και για κανέναν λόγο. «Σα να τον κατάπιε η γη», όπως λένε χαρακτηριστικά κάποιοι γαλάζιοι, που στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τη στάση του κ. Μητσοτάκη, την αποδίδουν στο ότι τα στοιχεία και τα γεγονότα είναι τόσο κραυγαλέα, που δεν υπάρχει κάτι για να τα δικαιολογήσει. Ούτε αυτή η ερμηνεία, ωστόσο, είναι αρκετή, καθώς η πολιτική είναι η τέχνη του να εφευρίσκεις τρόπους αντίδρασης, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν.

Όσο κι αν είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ειπωθεί κάτι σοβαρό για τον απόλυτο διασυρμό της χώρας από μία ομάδα νεοναζί σκληροπυρηνικούς χούλιγκανς που έκαναν κανονική παρέλαση σε ελληνικό έδαφος, σκορπώντας φόβο, τρόμο και θάνατο, η σιωπή δεν είναι ούτε κατανοητή, ούτε αποδεκτή. Ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη που δικαίως προβληματίζονται όχι μόνο για την απουσία του αρχηγού τους αλλά και για την έλλειψη αντανακλαστικών που θα εκτόνωναν, έστω, μερικώς, την οργή της κοινωνίας, έστω με την απομάκρυνση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Αυτή τη φορά, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να διαχωρίσει τις επιχειρησιακές από τις πολιτικές ευθύνες, λησμονώντας ηθελημένα, φυσικά, ότι στην προηγούμενη θητεία της, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις επιχειρησιακές ανεπάρκειες της ΕΛ.ΑΣ, την εποχή της πανδημίας. 

Κάποιοι στη ΝΔ αρχίζουν να ψελλίζουν διάφορα περί επικίνδυνης αλαζονείας, με φόντο το πρόσφατο ιστορικά υψηλό ποσοστό της εκλογικής νίκης του κόμματος. Φοβούνται με άλλα λόγια, ότι στη δεύτερη θητεία της η κυβέρνηση πορεύεται σαν να μην αισθάνεται την ανάγκη να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα. Και δικαιολογημένα ανησυχούν ότι αν συνεχίσει έτσι, τότε θα χάσει το πολιτικό κεφάλαιό της πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς.

Και θα το χάσει όχι από τις αυτονόητες πιέσεις της αντιπολίτευσης, που ακόμα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, αλλά από την κοινωνία, η οποία δεν ανέχεται μία ομάδα επικίνδυνων κακοποιών να διασύρουν μία ολόκληρη χώρα και κυρίως ζητεί από τους ιθύνοντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κυβερνήσουν, όπως υποσχέθηκαν. Όχι αφ υψηλού και με την πεποίθηση ότι ο «καλός ο μύλος, όλα τα αλέθει»….

Πηγή: ieidiseis.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου