Κύριε Γεωργιάδη, είστε ψεύτης;


Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδη, για το 16ωρο εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ), η διευκρίνιση για το 11ωρο συνεχούς ανάπαυσης (σύνολο 27 ώρες) και η ανάρτηση που διαψεύδει τις δηλώσεις που ο ίδιος έκανε! - Να μην δεχθεί κανείς τα 16ωρα εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με υπουργό Εργασίας τον Άδ. Γεωργιάδη. 

Του Γεράσιμου Χολέβα

Πρώτα βγήκε στον ΣΚΑΪ και είπε αυτά: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο».

Όταν ρωτήθηκε εάν πρόκειται για δυο 8ωρα, σε δύο διαφορετικούς εργοδότες, την ίδια ημέρα, άρα 16 ώρες τη μέρα απάντησε: «Αν το επιθυμεί ναι, δική του απόφαση είναι αυτή, όχι δική μου. Το θέμα είναι εάν εμείς το επιτρέπουμε. Από εδω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται»!

Ιδού το βίντεο (μετά το πρώτο λεπτό):



Μετά, σε διευκρινιστική δήλωση, υποστήριξε ότι «σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Με λίγα λόγια: Τι κι αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί; Αυτός πρώτα απάντησε ότι ο εργαζόμενος «αν το επιθυμεί» μπορεί να δουλεύει 16 ώρες τη μέρα σε δύο εργοδότες (ξαναδείτε το βίντεο) και μετά μίλησε για 11 ώρες συνεχούς ανάπαυσης, δηλαδή το 24ωρο το έκανε 27ωρο!

Στη συνέχεια, λες και δεν είχε πει κουβέντα από τα προηγούμενα, σε ανάρτηση του έγραψε:

«Η θεσμοθέτηση της άδειας να εργάζεσαι σε πολλαπλούς εργοδότες νόμιμα γίνεται εντός του 8ωρου. Δεν δρα δηλ. αθροιστικά. Όλα θα τα δουν άλλωστε στην Δημόσια Διαβούλευση».

Σας καλούμε πάλι να ξαναδείτε το βίντεο και να συγκρίνετε αυτά που είπε με την… εξήγηση της ανάρτησης («εντός του 8ωρου», «δεν δρα αθροιστικά» κτλ).

Και τα δύο μαζί δεν γίνεται να ισχύουν, άρα σε μια από τις δύο περιπτώσεις ο κύριος Γεωργιάδης λέει ψέματα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Κύριε Γεωργιάδη, είστε ψεύτης;

Το πρώτο συμπέρασμα, δε, είναι συγκεκριμένο: Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως στη «δημόσια διαβούλευση» θα… επαναφέρετε το 24ωρο στη θέση του, αφού με τη γνωστή, στην «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, θα βολέψετε τα δύο οκτάωρα σε δύο εργοδότες (σύνολο 16ώρες) και θα υποστηρίζετε κι από πάνω ότι ισχύει το 11ωρο συνεχούς ανάπαυσης. Μπορεί να είναι ορισμένες μέρες ή και συνεχόμενες μέρες, αλλά το σύνολο θα είναι «φιλελεύθερο» και «ευρωενωσιακό».

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι απόλυτο: Να μην δεχθεί κανείς τα 16ωρα εργασίας που «οραματίζεται» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με υπουργό Εργασίας τον Άδ. Γεωργιάδη.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου