Ο προφήτης...


Του Γιώργου X. Παπασωτηρίου

«Κάποια στιγμή θα καεί…» είπε για το δάσος του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Και το δάσος κάηκε. Κάηκε και η βόρεια Εύβοια, κάηκε και η Ρόδος, κάηκε και ξανακαίγεται η Δαδιά, η Αλεξανδρούπολη, η Βοιωτία. Θεωρεί δεδομένο ότι μία κατάφυτη περιοχή, τα δάση, οι περιοχές NATURA, όλη η Ελλάδα θα καεί. Αυτή η «ρεαλιστική» πολιτική αντίληψη ενυπάρχει στη θέση: «να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, τα άλλα θα τα ξαναφτιάξουμε»! Τα ζώα δεν λογίζονται ως ζωές. Μόνο οι άνθρωποι-σκλάβοι των μηδενικών συμβάσεων και οι άνθρωποι-καταναλωτές του κοπαδιαστού τουρισμού.

Στη θέση των δέντρων «φυτεύουν» ξενοδοχεία, πισίνες, μπιτσόμπαρα, ξαπλώστρες και τα λοιπά συμπαρομαρτούντα της γνωστής μονοκαλλιέργειας και του μαφιόζικου τουριστικού επιχειρείν.  

Να καούν όλα, εμείς θα συνεχίσουμε να πουλάμε θάλασσα, ουρανό, Πλάτωνα, γκρηκ-σάλαντ και αμύνεσθαι περί "πάρτης", σηκώνοντας τείχη απέναντι στους άπλυτους και τους πεινασμένους, αυτούς που θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και να αλλοιώσουν τις αξίες της! Να μας αλλοπιστήσουν, να μας αποχριστιανίσουν! Και ποιος μετά θα κάνει περιφορά της εικόνας της Παναγίας για να σβήσουν οι φωτιές;  

Ασθενείς και νεογνά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής». Άνθρωποι απελπισμένοι παντού.

Και μόνο ο προφήτης παραμένει ατάραχος και μειδιών στο πλευρό του φασίστα Ζελένσκι.

Αυτός ξέρει. Γνωρίζει που απευθύνεται.

Ήδη ετοιμάζει τα «καθρεφτάκια» που θα μοιράσει…

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου