Αστυνομικές ταυτότητες και μαζικό φακέλωμα

 

Και στο ζήτημα των αστυνομικών ταυτοτήτων αρκετοί πολίτες δυσπιστούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αυτό συμβαίνει επειδή θυμούνται καλά τα γεγονότα της παρελθούσας τετραετίας. Οσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον κορονοϊό διαψεύστηκαν. Οσα είπε για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου (περί «κοσμογονίας») διαψεύστηκαν. Στα μεγάλα θέματα η κυβέρνηση πιάνεται στα πράσα να ψεύδεται και οι προσδοκίες της διαψεύδονται.

Η υπόθεση των ταυτοτήτων όζει και στο οικονομικό σκέλος της, αφού ακολουθείται η «παραδοσιακά» μητσοτακική συνταγή των απευθείας αναθέσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα των ατομικών ελευθεριών και του φακελώματος. Επίσης, η κυβέρνηση πέφτει σε αντιφάσεις και αφήνει πολλά κενά στην ενημέρωση των πολιτών για το θέμα.

Την 1η Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε αναφορά σε «fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι» για τις ταυτότητες, λέγοντας ότι «ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται».

Οσα είπε ο πρωθυπουργός έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κ. Κατσαφάδου, ο οποίος σε συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2023 είπε: «Σε ό,τι έχει να κάνει με το μικροτσίπ, όπως είπατε, κύριε συνάδελφε, να ξέρετε ότι το συγκεκριμένο τσιπ θα είναι RFID και αυτό θα είναι για τον εξής και πολύ απλό λόγο, προκειμένου σε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας -αυτός υποδεικνύει- μέσα απ’ αυτό το δελτίο ταυτότητας να μπορούν απρόσκοπτα να γίνονται όλες οι αεροπορικές μετακινήσεις».

Στους δυσπιστούντες και σε όσους ανησυχούν για το ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μας, για το πού θα αποθηκεύονται και πότε θα χρησιμοποιούνται η προπαγάνδα της εξουσίας απαντά με τις ύβρεις που χρησιμοποίησε και την περίοδο της πανδημίας: αποκαλεί «ψεκασμένους» όσους δεν την πιστεύουν και δεν εμπιστεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα σε μια κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας αποκαλύφθηκε το κολοσσιαίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ψεκασμένοι σίγουρα υπάρχουν, αλλά οι περισσότεροι βρίσκονται στην πλευρά που στηρίζει άκριτα κάθε κυβερνητικό χειρισμό.

Πηγή: dimokratia.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου