Ανακοίνωση - Γάζα, η νέα Γκερνίκα


Στα προτεκτόρατα την εξωτερική πολιτική καθορίζουν οι επικυρίαρχοι.

Γι' αυτό ήταν αναμενόμενη η στάση της υποταγμένης στον ευρωατλαντισμό κυβέρνησης του  Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει το ναζιστικό  καθεστώς Νετανιάχου δηλώνοντας αναίσχυντα ότι  υποστηρίζει το δικαίωμα των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ στην αυτοάμυνα “ξεχνώντας” ότι:

  – Η Ελλάδα συγκροτήθηκε σε κράτος μετά από ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ασκώντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών.
Στην ελληνική επικράτεια 131 μαρτυρικά χωριά και πόλεις (επισήμως αναγνωρισμένα με προεδρικό διάταγμα), μεταξύ των οποίων το Δίστομο και τα Καλάβρυτα έχουν θρηνήσει εκατόμβες νεκρών από μαζικές εκτελέσεις αμάχων αλλά και καταστροφές περιουσιών  ως αντίποινα, κατ’ επίφαση του “δικαιώματος αυτοάμυνας” μιας άλλης κατοχικής δύναμης.
Το 37%  της Κύπρου βρίσκεται υπό παράνομη Τουρκική κατοχή εδώ και 49 χρόνια.
Το Ισραήλ έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από τα Ηνωμένα Έθνη για την παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης
Η κυβέρνηση του Ισραήλ διαπράττει συνεχώς και ακατάπαυστα από το 1948 εγκλήματα πολέμου, επιτιθέμενο κατά αμάχων, δολοφονώντας και εκτοπίζοντας παλαιστινίους και καταστρέφοντας τις περιουσίες τους.

Σήμερα η Γάζα είναι η νέα Γκερνίκα και έχει σημασία όχι μόνο για την Παλαιστίνη, αλλά και για την πορεία ολόκληρης της ανθρωπότητας με ποια πλευρά της ιστορίας τάσσεται ο καθένας. Η Ελλάδα της υποτέλειας και της καταπάτησης βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ακολουθώντας τα κελεύσματα ΗΠΑ και Ε.Ε, τάχθηκε,  ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα, την ιστορία των αγώνων του λαού μας, αλλά και διόλου απρόσμενα με το Ισραήλ. 

Το ίδιο έκανε άλλωστε και όταν δήλωνε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία , όταν αδιαφορούσε  για την εθνοκάθαρση των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όταν εμπλέκεται στα νατοϊκά σχέδια   στην  εν εξελίξει εθνοκάθαρση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο , όταν  καταστρέφει τη σχέση της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο αλλά και με το Ιράν.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη Ελλάδα ,που δεν εκπροσωπείται από αυτήν την εθελόδουλη κυβέρνηση. Είναι η Ελλάδα που τάσσεται υπέρ της δημοκρατίας, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αυτοδιάθεσης και εθνικής ανεξαρτησίας των λαών που πρέπει επιτέλους να ακουστεί η φωνή της ακόμα πιο δυνατά.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Αθήνα 31/10/2023










Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου