Δυτική ΥποκρισίαΣτον πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ με ένα μέρος των κατοίκων της κατεχόμενης περιοχής της Γαζας, έχει κυριαρχήσει η παράνοια και η απανθρωπιά. Και, δυστυχώς, οι ηγέτες των δυτικών χωρών αρνούνται να δουν το κοινό αίσθημα.

Γνωρίζετε ότι περισσότερες από 14000 βόμβες και πυραύλους έχει ρίξει ο Ισραηλινός στρατός στη Γάζα τον τελευταίο μήνα με 12000 θύματα οι περισσότεροι άμαχοι.

Και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έριξαν περισσότερες από 350,000 βόμβες και πυραύλους σε 9 χώρες, από το 2001 ως σήμερα;

Τώρα το γνωρίζετε.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Γάζα έρχονται σε πλήρη αντίθεση και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Άρθρου 51 του καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών, που μιλά για το δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα.

Όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από κάποιο άλλο και απειλείται η ύπαρξή του, πρώτα πρέπει να ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη και παράλληλα να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική του ισχύ για να αντικρούσει την επίθεση. Να αμυνθεί.

Αλλά, η Γάζα δεν είναι κράτος, είναι κατεχόμενη περιοχή από το Ισραήλ, τόσο η Γάζα, όσο και η Δυτική Όχθη. Ενώ το κράτος του Ισραήλ, ελέγχοντας τον 4ο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο, δεν δέχεται καμία υπαρξιακή απειλή από τις αυτοσχέδιες ρουκέτες της Χαμάς. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Χαμάς έχει ρίξει πάνω από 35.000 τέτοιες ρουκέτες προς στόχους της στο Ισραήλ. Τα θύματα από τα χτυπήματα αυτά αριθμούν μόλις 69, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στρατιώτες.

Το δικαίωμα ενός κράτους στην αυτοάμυνα δεν ισχύει όταν οι στόχοι σου δεν είναι στρατιωτικοί στόχοι, αλλά σπίτια, πολυκατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, ναοί, υποδομές ηλεκτρικού και νερού, νοσοκομεία και σχολεία. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου.

Το αφήγημα της Ουάσινγκτον και των ηγετών της Ευρώπης περί «αυτοάμυνας», έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, αφού, ακόμα και αν ήταν αυτοάμυνα, είναι παράνομο να παραβιάσει κανείς τη Συνθήκη της Γενεύης και τους νόμους του διεθνούς δικαίου. Κανένα δίκαιο στον κόσμο δεν δικαιολογεί τον βομβαρδισμό αμάχων, ακόμα και όταν αυτοί χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες». Άλλο ένα αφήγημα που καταρρίπτεται μετά την κατάληψη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, που διαφημιζόταν ως το αρχηγείο της Χαμάς και βομβαρδιζόταν επί τρεις εβδομάδες χωρίς να παρουσιαστεί ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο.

Οι δύο μεγαλύτερες κατασκοπευτικές υπηρεσίες του πλανήτη, η Μοσάντ και η CIA, με τους προϋπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, με τους κατασκόπους δορυφόρους τους και τα Predator τους, δεν μπορούσαν ως τώρα να καταγράψουν ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το αρχηγείο της Χαμάς βρισκόταν κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Γιατί αν είχαν, θα μας το έδειχναν. Προσπάθησαν να το δείξουν στο παρελθόν, αλλά αποδείχτηκε στημένο. Αντί αυτού, το μόνο που λάβαμε ήταν μια φωτογραφία και ένα βίντεο, μετά από 24 ώρες ερευνών, από ένα μη ταυτοποιημένο δωμάτιο που θα μπορούσε να ήταν οπουδήποτε, με τρεις σάκους μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο που περιείχαν μια χούφτα κρυμμένα τουφέκια, χειροβομβίδες και στρατιωτικές στολές. Αυτό ήταν το αρχηγείο της Χαμάς για το οποίο σφυροκοπούσαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα επί τρεις εβδομάδες. Συγχαρητήρια. Τους πιάσατε, μ@λάκες.

Όπως έγραφε η Χάνα Άρεντ το 1950 στην εισαγωγή της στο Ολοκληρωτικό Σύστημα:

«Δεν έχουμε πια το περιθώριο να δεχόμαστε μόνο αυτό που θεωρούμε καλό και να το αποκαλούμε κληρονομιά μας, να απορρίπτουμε το κακό και απλώς να το θεωρούμε ως νεκρό φορτίο, το οποίο, με τον χρόνο, θα θαφτεί μόνο του στην λήθη. Το υπόγειο ρεύμα της Ιστορίας της Δύσης έχει έρθει πια στην επιφάνεια και έχει σφετεριστεί την αξιοπρέπεια της παράδοσής μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες μας οι προσπάθειες να δραπετεύσουμε από την ζοφερότητα του παρόντος στην νοσταλγία για ένα άσπιλο παρελθόν, ή στην αναμενόμενη λήθη ενός καλύτερου μέλλοντος, είναι μάταιες.»

Ας αναρωτηθούμε, ο καθένας από μόνος του, τι θα κάναμε αν ήμασταν Παλαιστίνιοι στη Γάζα; Αν το κράτος του Ισραήλ δολοφονούσε την οικογένειά μας, πώς θα αντιδρούσαμε; Αν μέναμε επί έναν μήνα χωρίς νερό, ηλεκτρικό, ίντερνετ, φαγητό και φάρμακα, τι θα σκεφτόμασταν όταν κάποιος μας μιλούσε για το «νόμιμο» δικαίωμα του Ισραήλ να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και να παραμένει ατιμώρητο, χωρίς την παραμικρή πολιτική ή οικονομική κύρωση από τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου;

Αυτό που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα κάνει κακό στις ψυχές δισεκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στον πλανήτη. Και είναι και βασανιστικό και επικίνδυνο. Πολλοί νομίζουν πως το έγκλημα που συμβαίνει εν γνώσει μας αλλά “μακριά μας” δεν μας επηρεάζει. Κάνουν λάθος. Όλα έχουν συνέπειες.

Και όσοι ακόμα πιστεύουν στον Θεό, σε όποιον Θεό και αν πιστεύουν, παρά τα όσα παρακολουθούν στην οθόνη τους, προσευχηθείτε. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας….


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου