Οι ισραηλινοί όμηροι που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κρατούσαν λευκή σημαία!

Mια ακόμη αποκάλυψη του τρόπου που λειτουργεί ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά αναφορικά με τους τρεις ισραηλινούς ομήρους που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, οι όμηροι κρατούσαν «λευκή σημαία»!

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το περιστατικό, είπε πως οι τρεις άνδρες «ήταν ημίγυμνοι και είχαν ένα μακρύ ραβδί με ένα λευκό πανί πάνω του. Ο στρατιώτης ένιωσε να απειλείται και άνοιξε πυρ. Δηλώνει ότι ήταν τρομοκράτες. Δύο (όμηροι) σκοτώθηκαν επιτόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει σε ένα κοντινό κτίριο όπου φώναξε για βοήθεια στα εβραϊκά! 

«Αμέσως ο διοικητής του τάγματος εκδίδει διαταγή κατάπαυσης του πυρός, αλλά και πάλι υπάρχει άλλη μια έκρηξη πυρών προς την τρίτη φιγούρα και αυτός επίσης πεθαίνει», είπε ο αξιωματούχος. «Αυτό ήταν ενάντια στους κανόνες εμπλοκής μας», πρόσθεσε. Οι στρατιώτες είπαν ότι πίστευαν ότι ήταν μέλος της Χαμάς που προσπαθούσε να τους τραβήξει σε μια παγίδα. 

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των οικογενειών των ομήρων κατήγγειλε ότι ακόμη ο στρατός δεν τους έχει ενημερώσει για το περιστατικό.

Εκπρόσωπος του Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων δήλωσε ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν παρείχε καμία πληροφορία στα μέλη της οικογένειας των αιχμαλώτων μετά τους τρεις θανάτους.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου