Η Τουρκία κάνει «κομματάκια» τη Διακήρυξη των Αθηνών, η ελληνική κυβέρνηση σιωπά

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης που αυτές τις ημέρες περνά δύσκολα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ,σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι  «η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη δεξιά παράταξη των ιδεών, του Έθνους και της ελευθερίας. Η Ελλάδα, από μια χώρα καθηλωμένη για δεκαετίες σε ιδεολογικές εμμονές, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και αξιοπιστίας που μπορεί να κάνει τους Έλληνες περήφανους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, ενωμένοι, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μερικές ειδήσεις που διαψεύδουν με παταγώδη τρόπο τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός. Ειδήσεις που μετέδωσαν ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια…Από αυτές προκύπτει αβίαστα που έχει γράψει τη Διακήρυξη των Αθηνών η Τουρκία. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει κάτι…

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι αμφισβήτησε την δικαιοδοσία της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι το επίκεντρο των ερευνών είναι μόλις 121 μέτρα από τις ακτές του Φαρμακονησιού, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση NOTAM προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη που βρίσκονταν εκεί για διάσωση κι έρευνα των μεταναστών και των προσφύγων ισχυριζόμενη πως πρόκειται για περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας.


Την ίδια ώρα ο Ερντογάν μιλά με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι για Eurofighter αλλά και για συμφωνία των χωρών τους με τη Λιβύη.


Τέλος ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη Γαλάζια Πατρίδα, ανακοινώνοντας την παραγγελία νέων όπλων που στοχεύουν στην τουρκική κυριαρχία στη θάλασσα. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αδιάφορη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου