Σκετσάκια, δημογραφικό, πόλεμος *


Τόσο στις οθόνες της TV, όσο και στο διαδίκτυο, κατακλυζόμαστε από σκετσάκια και διαφημιστικά σποτς που μας δείχνουν δύο πράγματα: από τη μια, έναν πρωθυπουργό με τεράστιες ευαισθησίες να επισκέπτεται νέα ζευγάρια που απόκτησαν σπίτι (κι ας είναι μέλη της Ν.Δ.), να κάνει επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ και να συνομιλεί με πολίτες που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του κ. Κυριάκου για την πάταξη της ακρίβειας. και άλλα τέτοια. Από την άλλη, βλέπουμε διαφημιστικά σποτς-σκετσάκια όπου δύο ομόφυλοι συμπολίτες μας ζούνε ένα όνειρο μαζί με τα μικρά τους παιδιά. Μια εικόνα ειδυλλιακή και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις κανονικές οικογένειες, αν επιτρέπεται αυτός ο όρος πλέον, δηλαδή στις οικογένειες που αποτελούνται από μαμά και μπαμπά και παιδί ή παιδιά.

Την ίδια στιγμή, κανένας δεν κάνει λόγο, με σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο, για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που έχει η χώρα, και για το ότι οι οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν την τεκνοποίηση και την ανατροφή των παιδιών. Ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις γεννήσεις, από καμία επίσημη πλευρά δεν παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας της οικογένειας, της μητρότητας, της πατρότητας, του οικονομικού προγραμματισμού και των κινήτρων που έπρεπε να υπάρχουν – ιδιαίτερα για όλη την επαρχία και ύπαιθρο που ερημώνουν. Πάλι όμως, no problem: από επίσημα χείλη έχουμε ακούσει ότι λύση στο δημογραφικό μπορεί να αποτελέσουν οι μετανάστες… Για όλα υπάρχει μια λύση.

Όλη η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, όλος ο θόρυβος για ένα τόσο μερικό πρόβλημα που αναγορεύεται εδώ και 20 μέρες σε κεντρικό, έχει εξοστρακίσει κάθε συζήτηση για το δημογραφικό και τη σημασία του για την Ελλάδα του 2030, ή 2040 [προσοχή: αυτή η διατύπωση ελέγχεται από τους politically correct της παγκοσμιοποιητικής πτέρυγας ως ύποπτη εθνικιστικού φυλετισμού…]. Αν προσθέσεις ότι διαλύονται, χυλοποιούνται 3 μεγάλες ταυτότητες, η εθνική, η ταξική, και η γυναικεία, θα σε κατατάξουν στους Νεάντερταλ…

Την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης όπου βρεθεί και σταθεί μιλά για εκπληκτικές οικονομικές επιτυχίες, τη στιγμή που όλα τα κόμματα στρέφουν την προσοχή τους στα ποσοστά που θα λάβουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, στην ευρύτερη γειτονιά μας απλώνεται ο πόλεμος. Ισραήλ, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ, Βρετανία, Πακιστάν, Ιράν, Λίβανος, Υεμένη, Ερυθρά θάλασσα, Ν.Α. Μεσόγειος (και να μην ξεχνάμε την Ουκρανία στην καρδιά της Ευρώπης) δείχνουν ότι η τάση προς τον πόλεμο δυναμώνει επικίνδυνα, και εμείς είμαστε πολύ κοντά. Με Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα, Λάρισα, Σούδα αλλά και αγγλικές βάσεις στην Κύπρο, έχουμε γίνει δυτικό ορμητήριο. Δεν απέχει πολύ από το να γίνουμε στόχος…

Με αυτές τις σύντομες αναφορές επισημαίνουμε μιαν ανάγκη: Να ξεχωρίσουμε τα μείζονα από τα ελάσσονα ζητήματα. Κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και τη χώρα!

* editorial από τον 'Δρόμο' που κυκλοφορεί

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου