«Αυτοκτονική» Ευρώπη! Οι αγρότες στους δρόμους, η ακροδεξιά κάνει «πάρτι» και οι διορισμένοι της ΕΕ δίνουν 50 δις στην Ουκρανία


Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Η στάση της Ευρώπης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας από ένα σημείο και μετά περνά πλέον στο πεδίο της ψυχιατρικής. Θα περιμένε κάθε λογικός Ευρωπαίος πολίτης ότι οι χρυσοπληρωμένοι και διορισμένοι της ΕΕ θα ήταν οι πρώτοι που θα έψαχναν να βρουν λύση για να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο πόλεμος, για να επιστρέψουμε σε κάποια «κανομνικότητα».

Η κρίση στην Ευρώπη έχει βγει στο δρόμο! Οι αγρότες έφθασαν μέχρι τις Βρυξέλλες και την έδρα της ΕΕ, η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά εντός της ΕΕ αποφάσισαν να δώσουν ακόμη 50 δις στον κ.Ζελένσκι! Για να συνεχίσει έναν πόλεμο που δεν φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει.

Ποιοι πανηγυρίζουν; Μα φυσικά οι Αμερικανοί.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσπαθεί να πετύχει την έγκριση πρόσθετου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία από το αμερικανικό Κογκρέσο, τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ευχαριστήσει την ΕΕ που επικύρωσε βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν “και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σημαντικό αυτό οικονομικό κονδύλι που θα βοηθήσει πολύ την Ουκρανία την ώρα που συνεχίζει να πολεμά κατά της ρωσικής επιθετικότητας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης “δεν υποκαθιστά την αμερικανική ηγεσία”, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να πιέζει το Κογκρέσο για πρόσθετη βοήθεια προς το Κίεβο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα για βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία — βοήθεια που είχε μπλοκαριστεί μέχρι τώρα από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, μια ανακοίνωση που χαιρέτισε αμέσως το Κίεβο ως “κοινή νίκη” επί της Ρωσίας.

Η απόφαση αυτή είναι επίσης ένα μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου κονδύλι του προϋπολογισμού για την Ουκρανία έχει μπλοκαριστεί επί του παρόντος στο Κογκρέσο.

“Ελπίζω ότι (αυτό) θα βοηθήσει να διευκολυνθούν τα πράγματα” ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να περάσει το σχέδιό του για παροχή βοήθειας προς τη χώρα αυτή που βρίσκεται σε πόλεμο, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Πηγή: militaire.gr/

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου