Η λίστα του πολιτικού παχυδερμισμού – 57 φορές άθλιοι!


Ναι. Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρμα, δεν υπάρχει κανένα όριο στον παχυδερμισμό τον οποίο εκτοξεύουν στο λαό, δεν υπάρχει κανhwνα τέλος στον αλαζονική απάθεια με την οποία εξαπολύουν διαρκείς ύβρεις στους νεκρούς ...

Της Δήμητρας Μυρίλλα

Υπάρχουν κι εκείνες οι φορές όπου οι λέξεις που ερμηνεύουν, αξιολογούν, κρίνουν πράξεις, δηλώσεις, συμπεριφορές ωχριούν, αδυνατούν να περιγράψουν το μέγεθος, την έκταση, το βάθος, το σκότος….

Το μέγεθος, την έκταση, το βάθος, το σκότος του ζόφου που αποπνέουν όλοι εκείνοι που έχουν βαλθεί να “ασελγήσουν” πολιτικά πάνω στη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού, αναποδογυρίζοντας το έγκλημα σε “θυσία”, την αντικειμενική, πολιτική και ποινική ευθύνη στο “πήραμε σαραντενατακατο”, την ύβρι, τη συγκάλυψη και τη πολιτική διάσωση σε φτηνιάρικα επικοινωνιακά σόου.

Μια μικρή σύνοψη των όσων έχουν εξεμέσει τα μέλη ετούτης επικίνδυνης κυβέρνησης είναι αρκετή!

Κ. Καραμανλής (τ. υπουργός :Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ (Υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας), διασφαλίζουμε την ασφάλεια (σ.σ. των τρένων” (στη Βουλή μία εβδομάδα πριν το έγκλημα στο Τέμπη).

Κ. Καραμανλής (ξανά): “Αυτές οι υπερβολές (!) είναι απολύτως δικαιολογημένες, όταν έχεις χάσει τον δικό σου άνθρωπο…Εγώ έχω μιλήσει τηλεφωνικά με αρκετούς ανθρώπους και θέλω να σας πω ότι διαπιστώνω ότι σε πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους, ο πόνος τους είναι βουβός. Κρατήστε το αυτό (στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στις 14/2/2024, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στο Τέμπη)

Κ. Μητσοτάκης (ο πρωθυπουργός των “άριστων”, στις 28/2/2024): “ πρώτη η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα οφείλουμε να διακρίνουμε πίσω από την τραγωδία μία συλλογική αποτυχία”

N. Ρωμανός: “Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια” (10/2/2024)

Αδ. Γεωργιάδης: “Αν ψήφιζα στις Σέρρες θα ψήφιζα Καραμανλή. Έχει κάνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Δεν έφταιγε όμως για το δυστύχημα” (Μάϊος του 2023)

Αδ. Γεωργιάδης (ξανά): “Είσαι ο Υπουργός Μεταφορών μπορείς να πας στην Βουλή και να πεις ότι ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα; Άμα το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος μετά“.

Αδ. Γεωργιάδης (ξανά): “Σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;”

Μ. Βορίδης:μία πολιτική επιχειρηματολογία, το πολιτικό μέρος, αναπτύχθηκε προεκλογικά … είναι αυτή που κρίθηκε πολιτικά, μέσα από τις εκλογές (!)

Γ. Αδειλίνη (εισαγγελέας στον Αρειο Πάγο): “Συνεχίστε τη ζωή σας και βρείτε παρηγοριά στην εκκλησία”

Σ. Βούλτεψη (στον ΣΚΑΙ στις 26/3/2024):Τώρα, δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα πρέπει να πάνε με κάτι έχουν βγάλει όλα τα μπαγιάτικα θέματα για να πάνε με τα μπαζώματα και το μοντάζ. (σ.σ. τα μπαγιάτικα θέματα είναι οι νεκροί των Τεμπών!)

Μ. Ταμήλος: “Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους. Oλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;

Κ. Καραμανλής (ξανά): Νομίζετε δεν πονάω κι εγώ όπως κάθε Έλληνας; Φαντάζεστε ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες; Ότι έχει περάσει έστω και μία μέρα, που να μην έχω σκεφτεί αυτή την τραγωδία; Συγκάλυψη είναι οι ψευδείς ειδήσεις και να διαστρεβλώνει κανείς σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνει πολιτικά” !(στη Βουλή 27/3/2024, συζήτηση πρότασης δυσπιστίας).

Γ. Φλωρίδης:Για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα” (στη Βουλή 27/3/2024, συζήτηση πρότασης δυσπιστίας).

Ο κατάλογος αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ μακρύς στη διάρκεια ενός έτους από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ωστόσο είναι απολύτως αντιπροσωπευτικός της βαθιάς τους σήψης και της δυσωδίας που αναδίδει το σύστημα που υπηρετούν.

Εχοντας απωλέσει (αν ποτέ είχαν) κάθε ίχνος στοιχειώδους ενσυναίσθησης και συναίσθησης αυτού που έχει συμβεί, αγκομαχάνε διαθέτοντας αποκλειστικά και μόνο το ζωώδες ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι λεκτικές αστοχίες που επιδέχονται συγγνώμης. Απεικονίζουν αυτό που πραγματικά είναι και υπηρετούν.

Ναι… ήξεραν ότι τα τρένα είχα πρόβλημα, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Ναι… δεν φταίνε οι ίδιοι, φταίνε μόνο οι άλλοι, ο μηχανοδηγός, ο ελεγκτής και όλη η κοινωνία. Το πιστεύουν.

Ναι… οι νεκροί “μπαγιατεύουν”. Το πιστεύουν.

Ναι…πιστεύουν ότι λαός δε “ενδιαφέρεται” για τα Τέμπη, μέχρι που η διάψευση κάνοντας πάταγο στη μεγάλη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου.

Ναι… τον Κ. Καραμανλή θα τον ψήφιζαν ξανά. Το πιστεύουν.

Ναι… το αίσθημα ευθύνης του Κ. Καραμανλή μέχρι εκείνη φτάνει. Να παραιτείται την επομένη της τραγωδίας, να θέτει εκ νέου υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές και να περιφέρεται ως αθώα περιστερά.

Ναι… το πιστεύουν. Αν είχαν την παραμικρή ευθύνη, “ξεπλύθηκαν” και εξαγνίστηκαν με τις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Ναι… ο Μ. Ταμήλος δεν διεγράφη επειδή δεν τους μοιάζει. Διεγράφη, ακριβώς επειδή τους μοιάζει, είναι σαρξ και της σαρκός τους και έκανε το “λάθος” να το αποκαλύψει χοντροκομμένα.

Ναι. Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρμα, δεν υπάρχει κανένα όριο στον παχυδερμισμό τον οποίο εκτοξεύουν στο λαό, δεν υπάρχει κανένα τέλος στον αλαζονική απάθεια με την οποία εξαπολύουν διαρκείς ύβρεις στους νεκρούς και όσους θα τους κλαίνε για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ναι… είναι ανατριχιαστικά “άριστοι” για ένα “άριστα” εκτελεσμένο έγκλημα.

Υ.Γ. Το αστείο που κάνει τον κ. Βορίδη και την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου να ξεσπούν σε γέλια (βλ. κεντρική φωτογραφία) συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συζήτησης για του νεκρούς στα Τέμπη στο πλαίσιο στη πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης! Τα σχόλια περιττεύουν.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου