Το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερισχύει για τα αντισυνταγματικά ιδιωτικά πανεπιστήμια κι όχι για τα Τέμπη;


Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από τότε που η κυβέρνηση επικαλούνταν, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκό δίκαιο για να περάσει τον 100% αντισυνταγματικό νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τώρα που δύο γονείς αδικοχαμένων παιδιών ζητούν άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστη Σπίρτζη τι θα πει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ο κ.Σπίρτζης ήδη δήλωσε ότι συμφωνεί με τον αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη. Η κυβέρνηση τι λέει; Δεν θα το μάθουμε πάντως στη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ για το έγκλημα των Τεμπών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων δεν θα είναι στη συζήτηση!

«Να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της Ε.Ε, που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να σεβαστεί την υπεροχή του δικαίου της Ε.Ε, που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της κυβέρνησης, Δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρώην υπουργών μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο αίτημα της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου