Μια προαναγγελθείσα αιματηρή επίθεση


Του Σταμάτη Κυριάκη

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου το βράδυ στην διάρκεια συναυλίας στο τεράστιο πολιτιστικό κέντρο στα περίχωρα της Μόσχας ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο χώρο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των χιλιάδων επισκεπτών.Λέγεται ότι στον χώρο είχαν κοπεί για την συναυλία έξι χιλιάδες εισιτήρια.

Από την επίθεση έχασαν την ζωή τους 83 άνθρωποι αριθμός που μάλλον θα αυξηθεί, ενώ πάνω από εκατό είναι οι τραυματίες οι περισσότεροι από αυτούς πολύ σοβαρά Ακολούθησαν εκρήξεις και φωτιά που κατέκαψε το τεράστιο κτήριο και είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της οροφής.

Την επίθεση πιθανότατα επέβαλε η συντριπτική εκλογική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν στις εκλογές στις 17 Μαρτίου καθώς και η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του Κρεμλίνου την ίδια μέρα με την επίθεση ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έκλεισε και πλέον η Ρωσία μπαίνει σε πόλεμο .

Το πρωτοφανές είναι ότι εδώ και δύο βδομάδες οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ είχαν ειδοποιήσει τις πρεσβείες τους στην Μόσχα ότι «επίκειται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλιακό χώρο στην Μόσχα» !

Δικαίως η εκπρόσωπος του Υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας αναρωτήθηκε : «Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας;»

Ελάχιστες ώρες μετά την επίθεση και ενώ επικρατούσε σύγχυση οι ΗΠΑ δια του εκπροσώπου του Στέητ Ντιπάρτμεντ έσπευσαν να ενοχοποιήσουν τον …ISIS! Που ως γνωστόν για κάθε εγκληματική ενέργεια ευθύνονται οι ακραίοι Ισλαμιστές.

Επικαλούνται δε μια υποτιθέμενη ανακοίνωση σε μια σελίδα αδρανοποιημένη εδώ και χρόνια. Εκτός των άλλων οι δράστες κατά τις μαρτυρίες των επιζώντων ήταν ..ψηλοί και ξανθοί. Προφανώς η επίθεση συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί το πήγαν πιο πέρα . Αυτοί θεωρούν ότι την επίθεση οργάνωσε ο ..Πούτιν προκειμένου να δικαιολογήσει έναν ολομέτωπο πόλεμο στην Ουκρανία.

Το πρώτο αστυνομικού χαρακτήρα ερώτημα που τίθεται πάντοτε είναι το: «ποιός είχε κίνητρο για ένα έγκλημα». Η Ρωσία στην διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία έχει υποστεί διάφορες ανεξήγητες επιθέσεις για τις οποίες ουδείς αναλάμβανε την ευθύνη.

Να θυμίσουμε την ανατίναξη του North 2 η οποία παρέμεινε ορφανή ενώ λίγες μέρες πριν οι ΗΠΑ είπαν ότι θα έκαναν τα πάντα για να σταματήσουν την εξάρτηση της Γερμανίας και της Ευρώπης κατ επέκταση από το Ρώσικο φυσικό αέριο. Να θυμίσουμε το χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας που ούτε εκεί κανείς ανέλαβε την ευθύνη.

Η πολύνεκρη επίθεση στην Μόσχα με θύματα αμάχους μυρίζει άσχημα. Οι εξελίξεις των επομένων ημερών θα δείξουν τι πραγματικά συνέβη. Μέχρι τότε τα ΜΜΕ θα μας βομβαρδίζουν με αναπόδειχτα σενάρια για το καταραμένο και μυστηριώδες Ισλαμικό κράτος.



Πηγή: kommon.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου