Ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» (Οδύσσεια με βάρκα την ελπίδα)

Ο δημοφιλής... Κανένας

Και ίσως τρομάζει το ποιος τελικά θα είναι ο ΕΝΑΣ που θα πάρει τη θέση του ΚΑΝΕΝΑ.

Του Δημήτρη Κωστάκου

Στις περισσότερες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον, χαρακτηρίζουν λανθασμένη την πορεία της χώρας και αποστασιοποιούνται τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός: ΚΑΝΕΝΑΣ

Καλύτερος υπουργός: ΚΑΝΕΝΑΣ

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Οδυσσέας αυτοχαρακτηρίζεται «ο Κανένας», διότι  έχει την επίγνωση του κινδύνου και της απώλειας του εαυτού του μέσα στο σπήλαιο (συλλογικό ασυνείδητο) του Κύκλωπα Πολύφημου.

Η πολιτική Ιθάκη δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η ελληνική κοινωνία άγεται και φέρεται από τα μανιασμένα κύματα των αδιέξοδων πολιτικών, δεμένη στο κατάρτι της βάρκας «Ελπίδα».

Οδεύει προς το άγνωστο. 

Οι Σειρήνες, πλέον, κακόφωνες, δεν πείθουν με τα σαθρά επιχειρήματα σχετικά με «τη σωστή πλευρά της ιστορίας», τον «πολιτικό ρεαλισμό» και τα «άλματα προόδου».

Συνεχείς απειλές κρίσεων (πότε Σκύλλα-πότε Χάρυβδη), οι οποίες από το 2010 εργαλειοποιούνται σταθερά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για την εφαρμογή εισαγόμενων ή/και εγχώριων βίαιων αντιλαϊκών πολιτικών.

Ακόμη και το πολυδιαφημισμένο από τα κόμματα διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών («η επόμενη μέρα της Ευρώπης μας»), βουλιάζει στο πολιτικό λασπόλουτρο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Άτιμη Κίρκη…

Οι μνηστήρες, δεν πείθουν.

Ποτέ δεν έπειθαν…

Η Πηνελόπη, είναι πλέον γριά. Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι που υποσχέθηκαν ότι θα την… σώσουν.

Μετά της είπαν ότι θα την… απαγκιστρώσουν από την σκληρή της μοίρα.

Αργότερα, άλλοι ισχυρίστηκαν θα έσκιζαν, θα έκαιγαν τα χάρτινα δεσμά της.

Οι επόμενοι, της ανακοίνωσαν ότι το κατάφεραν.

Για να έρθουν άλλοι προκειμένου να της εξηγήσουν ότι μπορεί να το κατάφεραν αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν για περίπου 60 χρόνια όσα δρομολόγησαν οι πρώτοι που -υποτίθεται- ότι θα την έσωζαν!

Η Οδύσσεια συνεχίζεται…

….και ίσως τρομάζει το ποιος τελικά θα είναι ο ΕΝΑΣ που θα πάρει τη θέση του ΚΑΝΕΝΑ.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου