Όταν λείπει η ντροπή…


Του Αλέκου Χατζηκώστα

Σε μία περίοδο όπου συνεχίζεται η γενοκτονία σε βάρος του λαού Παλαιστινιακού λαού με πάνω από 30.000 νεκρούς, σε μία περίοδο όπου διογκώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στη σφαγή μαζί με τη απαίτηση της πλειοψηφίας των χωρών και διεθνών οργανισμών να σταματήσει, σε μία περίοδο όπου πληθαίνουν οι αντιδράσεις και μέσα στο Ισραήλ ενάντια στην κυβέρνηση Νετανάχιου ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο Ισραήλ όπου και υπέγραψε με τον Ισραηλινό ομόλογό του μνημόνιο συνεργασίας.

Και δεν φτάνει ότι ως κυβέρνηση συνολικά συνεχίζουν την πολύπλευρη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο, με σχετική του ανακοίνωση προχωρά όχι μόνο στα…εγκώμια για το σύστημα υγείας εκεί, αλλά εκθειάζει και τη στρατιωτική πολεμική του μηχανή!

Γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Στο Τελ Αβίβ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ επισήμως το Ichilov ένα από τα μεγαλύτερα τους Δημόσια Νοσοκομειακά Συγκροτήματα. 2.000.000 ασθενείς εξυπηρετούνται ετησίως από αυτό το Νοσοκομείο. Τα πράγματα που είδα, η χρήση των νέων τεχνολογιών, οι καινοτομίες που έχουν εφαρμόσει, η συνεργασία τους με την Ιατρική τους Σχολή για την έρευνα, οι κλινικές μελέτες κλπ ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακά. Σίγουρα θα ξεκινήσουμε μερικές από τις εφαρμογές τους πιλοτικά σε κάποια νοσοκομεία μας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας που υπογράψαμε σήμερα. Και θα κάνουμε την ζωή των ασθενών μας καλύτερη. Όμως το πιο συγκινητικό σημείο της επίσκεψης μας ήταν όταν συναντήσαμε, στο Κέντρο Αποκατάστασης που έχει μέσα το Νοσοκομείο, τραυματίες στρατιώτες που νοσηλεύονται από το μέτωπο της Γάζας. Μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους και το πιο εντυπωσιακό είδαμε την αγωνία τους να γίνουν γρήγορα καλά, για να επιστρέψουν και να πολεμήσουν για την Πατρίδα τους ξανά. Από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη».

Προφανώς οι «μπίζνες» πάνω απ’ όλα όχι φυσικά για το καλό της δημόσιας Υγείας στη χώρα μας που νοσεί βαριά εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής αλλά πρώτιστα για το κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως οι συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία σε τομείς όπως παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση, νέες τεχνολογίες, μεταδοτικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, μεταμόσχευση και δωρεά οργάνων, ψυχική υγεία, φάρμακο και φαρμακευτική κάνναβη και ασφάλεια τροφίμων…

Ανατριχιαστική όμως είναι η αναφορά για τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ που δεν διστάζει να χτυπά νοσοκομεία και να σκοτώνει αθώους και παιδιά, ότι «από αυτό το υλικό είναι φτιαγμένα τα σπουδαία Έθνη», αναφερόμενος στους τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το αίμα των αθώων δεν μπορεί να ξεπλυθεί παρά τις προσπάθειες και του αρμόδιου υπουργού υγείας της χώρας μας. Ο αγώνας και του λαού της χώρας μας θα πρέπει να συνεχίσει σταθερά, να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων για:

-Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

-Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967.

-Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

-Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατούμενων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Πηγή: atexnos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου