Ινστιτούτο Λέμκιν: «Φτάνει με τα κυνικά ψέματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ»


Με οργή αντέδρασε το Ινστιτούτο Λέμκιν για την Πρόληψη της Γενοκτονίας στην είδηση της φρίκης από τον ισραηλινό βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού στη Ράφα και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δικαιολόγησης των εγκλημάτων του Ισραήλ από τους συμμάχους του.

Το Ινστιτούτο, που φέρει το όνομα του Πολωνο-Εβραίου Ράφαελ Λέμκιν — του ανθρώπου που περιέγραψε και επινόησε τον όρο «γενοκτονία» και υπήρξε κινητήριος δύναμη θέσπισης της Σύμβασης για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, την οποία το Ισραήλ παραβιάζει — εκφράζει τον αποτροπιασμό του για «τα κυνικά ψέματα και την προπαγάνδα του Ισραήλ και των ΗΠΑ». Ξεκαθαρίζει πως «το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία» και «οι ΗΠΑ είναι συνένοχες στη γενοκτονία» και τονίζει πως οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν «πολιτικές [ΣτΜ. ιδεολογικές] δηλώσεις», αλλά «δηλώσεις που γίνονται με βάση τη γνώση και την εμπειρία».

Αφού δηλώσει «αηδιασμένο» από τους Δυτικούς ηγέτες, «ιδιαίτερα των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», για την υλική και διπλωματική στήριξη «σε έναν σύμμαχο που διαπράττει εγκλήματα θηριωδίας», το Ινστιτούτο Λέμκιν απευθύνει δραματική έκκληση προς την ανθρωπότητα: «Είτε αποφασίζουμε ότι τα παιδιά μας μπορούν να σκοτώνονται όλα κάθε φορά που μια ανώτερη δύναμη ισχυρίζεται ότι “τρομοκράτες” βρίσκονται ανάμεσά μας, είτε αποφασίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις ανώτερες δυνάμεις να καταστρέψουν τον κόσμο μας άλλο πια».

Διαβάστε μεταφρασμένη την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Λέμκιν για την Πρόληψη της Γενοκτονίας:

Το Ινστιτούτο Λέμκιν έχει σιχαθεί τα κυνικά ψέματα και την προπαγάνδα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Μπορεί κανείς να έχει διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον ορισμό της γενοκτονίας, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τις διαφωνίες ορισμού για να αρνηθεί τη γενοκτονία. Εάν μια γενοκτονία μπορεί να συμβαίνει, κάθε έθνος είναι υποχρεωμένο από το εθιμικό δίκαιο να προσπαθήσει να τη σταματήσει.

Ας είμαστε σαφείς: το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Οι ΗΠΑ είναι συνένοχες στη γενοκτονία. Αυτές δεν είναι πολιτικές δηλώσεις. Είναι δηλώσεις που γίνονται με βάση τη γνώση και την εμπειρία. Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεστε διδακτορικό, πτυχίο νομικής ή όραση με ακτίνες Χ για να δείτε τις γενοκτονικές διαστάσεις της σφαγής του Ισραήλ στη Γάζα. Είναι ξεκάθαρες στη συμπεριφορά του κράτους και του στρατού του, σε πλήρη επίδειξη στον χθεσινό φρικτό βομβαρδισμό ενός καταυλισμού στη Ράφα.

Αλλά ακόμη και αν υπήρχαν εύλογες αμφιβολίες για τη γενοκτονία του Ισραήλ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα θηριωδίας του πιο βάρβαρου είδους. Το Ισραήλ πρέπει να -. Το Ισραήλ πρέπει να σταματηθεί τώρα.

Είμαστε αηδιασμένοι από τους δυτικούς ηγέτες, ειδικά στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουν αποδείξει όχι μόνο ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την πρόληψη της γενοκτονίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ότι είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν σε έναν σύμμαχο να διαπράξει εγκλήματα θηριωδίας, ενώ προσφέρουν υλική και διπλωματική υποστήριξη. Είναι καταδικαστέο και τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή την εκστρατεία χειραγώγησης θα πρέπει να ντρέπονται βαθύτατα. Θα πρέπει επίσης να δικαστούν.

Η ανθρωπότητα έχει μια επιλογή: Είτε αποφασίζουμε ότι τα παιδιά μας μπορούν να σκοτώνονται όλα κάθε φορά που μια ανώτερη δύναμη ισχυρίζεται ότι «τρομοκράτες» βρίσκονται ανάμεσά μας, είτε αποφασίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις ανώτερες δυνάμεις να καταστρέψουν τον κόσμο μας άλλο πια.

Ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει και να ενεργήσει αναλόγως. Η κρίσιμη στιγμή είναι τώρα.

Πηγή: INFO-WAR

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου