Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού


Από: Associated Press

Να σταματήσει  τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού απαιτούν με κείμενο υπογραφών τους 53 γιατροί από τη Λέσβο.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Οι γιατροί της Λέσβου δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς μπροστά στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ.

Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τόσους θανάτους αθώων ανθρώπων, τη δολοφονία πάνω από 12.000 παιδιών.

Ούτε τους δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και ακρωτηριασμένους που δεν μπορούν να έχουν ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη λόγω της τεράστιας καταστροφής των νοσοκομείων στη Γάζα.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη δολοφονία των συναδέλφων μας, τον εξευτελισμό τους, τον βασανισμό τους και την εξαφάνισή τους ενώ έκαναν το καθήκον τους.

Δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε τον πόνο των εκατομμυρίων εκτοπισμένων στη Γάζα, χωρίς τροφή, νερό και φάρμακα. Η υγειονομική βόμβα έχει ήδη εκραγεί και δημιουργεί νέα θύματα από υποσιτισμό και ασθένειες.

Οι γιατροί της Λέσβου αισθανόμαστε την ανάγκη να εκδηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας για αυτή τη γενοκτονία και τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό, μαζί με όλον τον ελληνικό λαό, να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να παλέψουμε ώστε:

Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτό το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ.

Να αντιταχθούμε σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτό το έγκλημα με την αποστολή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή και με την πολιτική στήριξη του κράτους του Ισραήλ.

Να δυναμώσει το κίνημα για μια τελική λύση με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε επιπλέον και τον Ιατρικό μας Σύλλογο να πάρει επιτέλους θέση απέναντι σ΄ αυτό το έγκλημα και τη δολοφονία και των συναδέλφων μας». (Διαβάστε εδώ τις υπογραφές)

Πηγή: 902.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου