Και ο Μητσοτάκης… κάνει πως βρέχει!


Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, έδειξαν, για μια ακόμα φορά, την αμετροέπεια και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική που εφαρμόζει. Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός… κατάλαβε ότι ο κόσμος ζήτησε… να προχωρήσουν οι (αντιλαϊκές) «μεταρρυθμίσεις»!

Τι μας είπε Μητσοτάκης:

Μίλησε για «ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποίο δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας», την ίδια ώρα που έχει «βασικούς» στο υπουργικό του συμβούλιο τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη.

Υποστήριξε ότι προεκλογικά «και παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν». Μιλάμε για τον ίδιο Μητσοτάκη που έκανε, μαζί με τον Κασσελάκη προεκλογικό «διάλογο» επιπέδου πόθεν… αίσχους, ξιπασιάς και σουργελοποίησης της πολιτικής.

Παραδέχτηκε ότι «σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους, με κυριότερο την ακρίβεια. Σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την διεξαγωγή συμπερασμάτων είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων».

Για να καταλήξει… περήφανα: «Κυρίως, ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά, “σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”»!

Αυτό, λοιπόν, κατάλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μας πει ότι «έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», για να δηλώσει επί της ουσίας τη συνέχιση της ίδιας (αντιλαϊκής) πολιτικής.

Το συμπέρανε αυτό, παρόλο που όποια μαθηματικά κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, η Νέα Δημοκρατία έχασε σε όλα τα επίπεδα. Από το 40,5% των εκλογών και το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών (που υποτίθεται ήταν και εκλογικός στόχος της ΝΔ), έλαβε ένα ποσοστό κοντά στο 28% (27,85% στο 90% της ενσωμάτωσης). Να προστεθεί και το σημαντικότερο: Το 28% που έλαβε η ΝΔ είναι με ποσοστό συμμετοχής λιγότερο από 40%.

Αυτό που έπαθε σήμερα ο Μητσοτάκης λέγεται και έτσι: «Τον φτύνουν και αυτός κάνει πως βρέχει»!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου