Τα κινήματα δεν… ΣΚΟΥΡΙάζουν!

Η καλή μέρα από το  πρωί φαίνεται. Η φωτογραφία είναι από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται σήμερα (Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017) η δίκη κατά των 21 αγωνιστών κατοίκων των Σκουριών. Η κινητοποίηση πολιτών της Θεσσαλονίκης, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αποτελεί ομολογουμένως μια ευχάριστη έκπληξη. Ελπίζουμε, οι αδριάντες των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους έλληνες δικαστές. Δεν γνωρίζουμε, αν διδάσκονται στην σχολή  δικαστών ποιά ήταν η στάση που κράτησαν οι δικαστές αυτοί στη δίκη παρωδία του Κολοκοτρώνη, αλλά  σίγουρα θα έπρεπε.

Ο αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές συνεχίζεται, παρότι έχει επιβληθεί ένα πέπλο  ομερτά από τα ΜΜΕ. Συνεχίζεται παρά το κλίμα εκφοβισμού, τις διώξεις, τις εισβολές  στα σπίτια τους. Εμμένουν αταλάντευτα αφοσιωμένοι στον στόχο τους που  συνοψίζεται στο σύνθημα που ακούστηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο: «Με ματ, βία  και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ την Χαλκιδική».

Τους αρμόζει ο σεβασμός  κι η αλληλεγγύη μας, γιατί αντιστέκονται έμπρακτα (κι όχι μόνο με τα λόγια), υπερασπιζόμενοι  το δίκιο τους και αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορούμε  να επιτύχουμε, αν συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας όλοι μαζί.

Όσον αφορά στην ομερτά των ΜΜΕ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ηθελημένη και μεθοδική, αφού καλύπτει κάθε εστία αντίστασης κατά του καθεστώτος τυραννίας που μας έχει επιβληθεί.  Από την ομερτά δεν εξαιρούνται ούτε οι κινήσεις κατά των πλειστηριασμών, ούτε τα  δίκτυα αλληλεγγύης, ούτε η κίνηση κατά του ξεπουλήματος αεροδρομίων, λιμανιών κλπ.  Στόχος είναι να αισθανθεί η κοινωνία ότι βρίσκεται δήθεν στο έλεος των υπάλληλων  της Μερκελ, ότι  «δεν γίνεται τίποτα», ώστε να καμφθεί το φρόνημα του λαού  και να θριαμβεύσει το δόγμα του σοκ.

Ευτυχώς όμως υπάρχει το διαδίκτυο που μπορεί να συμβάλλει τόσο στην ενημέρωση των πολιτών, όσο  και στην συνεννόηση και συμπόρευση όσων αντιστέκονται. Με ενότητα και αυτοοργάνωση η ομερτά δεν  θα περάσει κι η τυραννία νομοτελειακά θα ηττηθεί.

Στόχος μας είναι η επίσπευση της αναπόδραστης ανατροπής που κυοφορείται, διότι κάθε μέρα καθυστέρησης  θρηνούμε τους νεκρούς που αφήνουν πίσω τους τα μνημόνια. Έχοντας αυτά υπ' όψιν αντιστεκόμαστε οργανωμένα.

Ο δρόμος για ελευθερία και δημοκρατία είναι ανοιχτός!

Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου