Προς την Σταύρωση ... Ελλάδα 2017

Του Ηλία Αλεξανδρή

Επτά ολόκληρα χρόνια στον δρόμο προς την σταύρωση…
Μακρύς ο δρόμος και μεγάλος ο Γολγοθάς…

Κάθε μνημόνιο και εκατοντάδες μέτρα. Κάθε «μέτρο» τους, μετρά τα μέτρα αυτής της διαδρομής και μας φέρνει πιο κοντά στην σταύρωση.
Αυτή την φορά προς τον Σταυρό δεν προχωρά ο Χριστός. Προχωράμε εσύ, εγώ, εμείς… ένας ολόκληρος λαός, μια ολόκληρη πατρίδα.

Είναι ο δικός μας Γολγοθάς, η δική μας εβδομάδα των Παθών που κρατά για πάνω από επτά χρόνια!

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα στον ρόλο του Καϊάφα!

Οι Βουλευτές μας στον ρόλο του Ιούδα!


Το Νομικό μας Σύστημα κι οι δικαστές στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου!

Οι δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, οι ΔΙΑΣ και τα ΥΜΕΤ τους στον ρόλο των Ρωμαίων Στρατιωτών!

Ο βουβός πνευματικός κόσμος και η ντόπια ολιγαρχία στον ρόλο των Γραμματέων και των Φαρισαίων γεμάτοι υποκρισία και φιλαργυρία, σχίζουν τάχα τα ρούχα τους για την καταστροφή της πατρίδας μας.

Και τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΕΜΣ και το ΔΝΤ μαζί με τους κάθε είδους διεθνείς τοκογλύφους αποικιοκράτες παίζουν με άψογη χυδαιότητα, στυγνότητα και βαρβαρότητα τον ρόλο της Αυτοκρατορικής Ρώμης, τον ρόλο του αιμοσταγούς κατακτητή.

Όλοι αυτοί υπερασπίζονται τάχα τον σύγχρονο Θεό τους, το ΕΥΡΩ τους και μας λένε πως κινδυνεύει από όλους εμάς που προτάσσουμε την δική μας «Βασιλεία» όχι των Ουρανών αλλά την πατρίδα μας, την Ελευθερία μας, την Ανεξαρτησία μας, τα δικαιώματα μας, την ανθρωπιά μας…

Αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει η ώρα της Σταύρωσης πλησιάζει, ήδη σου έδωσαν εκατοντάδες βουρδουλιές, σου χουν φορέσει και το ακάνθινο στεφάνι, σου χουν φορτώσει και τον Σταυρό σου, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, PSI, ΤΑΙΠΕΔ, Υπερταμείο, «αξιολογήσεις» και συμφωνία με τον ΕΜΣ τα είπανε, και εσύ πορεύεσαι ξυπόλυτος στα χαλίκια με ματωμένα πόδια ενώ γύρω σου, άλλοι σε κλοτσούν και σε βρίζουν από τα κανάλια -ντόπια και ξένα- των ΜΜΕ κι άλλοι σε «συμπονούν» αλληλέγγυα κάνοντας, όλο και πιο σπάνια, κάποιες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αλλά κανείς δεν σταματά αυτή την διαδρομή, κανείς δεν θα σηκώσει αυτόν τον Σταυρό για εμάς, κανείς δεν θα μας σώσει, αν δεν θελήσουμε να σωθούμε εμείς οι ίδιοι.

Σε λίγο σε βάζουν πάνω στον Σταυρό να σου καρφώσουν και τα καρφιά, διάλυση Ασφαλιστικού, Συντάξεις πείνας, πλήρης κατάργηση κάθε ίχνους Κοινωνικού Κράτους, ξεπούλημα των πάντων στους Ιδιώτες, 4ο Μνημόνιο και ποιος ξέρει… ίσως και κομμάτιασμα της ίδιας της πατρίδας μας…

Δεν παίζει ρόλο με ποιο χέρι χτυπά το σφυρί ή σε ποιο χέρι θα καρφωθεί πρώτα το καρφί, δεξιό ή αριστερό. Καρφιά μπαίνουν και θα μπουν δεξιά και αριστερά! Καρφιά θα μπουν και στα πόδια σου, στο χώμα που πατάς, στον τόπο που αγάπησες και έλεγες, με περηφάνια, πατρίδα σου.

Κι όταν θα σε καρφώσουν και πριν σου δώσουν ξύδι και χολή παίρνοντας σου και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεσαι όπως εσύ και η Ιστορία σου καθορίζουν, θα δεις μέσα σε φρικτούς πόνους να παίζουν στα ζάρια τα ρούχα σου, την δημόσια και ιδιωτική σου περιουσία, στα funds και στους ξένους «επενδυτές» που έρχονται σαν τα κοράκια να μοιραστούν τα υπάρχοντα του νεκρού.

Όμως εδώ δεν μπορείς να περιμένεις από τον Θεό να σε αναστήσει! Δοκίμασες με αναθέσεις και πίστη στους επίγειους θεούς της πολιτικής ψευτιάς να σωθείς! Και τώρα βρίσκεσαι ήδη μερικά βήματα πριν τον σταυρό. Λίγες μόλις μέρες πριν σου καρφώσουν τα καρφιά.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλος δρόμος για την δική σου ανάσταση! Πρέπει εσύ να σωθείς! Πρέπει εσύ να γκρεμίσεις τον Ναό τους, να ανατρέψεις δηλαδή αυτό το τυραννικό καθεστώς υποτέλειας που σε έφερε εδώ που βρίσκεσαι!

Να κάνεις την δική σου υπέρβαση!

Εσύ ο απλός άνθρωπος, κι αφού δεν είσαι και δεν είμαι θεός, και οι δυνάμεις του καθενός μας δεν φτάνουν, μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βρούμε αυτές τις δυνάμεις. Γιατί μόνο ένας ενωμένος λαός μπορεί να κάνει θαύματα, μόνο ένας ενωμένος λαός μπορεί να αναστηθεί.

Για αυτό και κάνουν τα πάντα για να είμαστε διχασμένοι, κάνουν τα πάντα για να μην είμαστε λαός, αλλά ξεκομμένα πρόβατα απ' το κοπάδι έτοιμα να γίνουν βορά του κάθε αιμοσταγή νεοαποικιοκράτη, του κάθε άθλιου τοποτηρητή τους.

Όχι συνοδοιπόρε μου στον Γολγοθά! Από αυτόν τον σταυρό πρέπει εμείς να κατεβούμε, πρέπει εμείς να αναστηθούμε!

Ο Χριστός σταυρώθηκε για να σωθούν όλοι, για να σωθεί ο Άνθρωπος λένε οι Γραφές!

Εμάς όμως μας σταυρώνουν για να σωθούν τα θηρία, οι Τράπεζες τους, τα εργοστάσια με τα όπλα και τα κανόνια τους, για να γεμίσουν τα σεντούκια τους οι σύγχρονοι έμπορες και αργυραμοιβοί στους σύγχρονους Ναούς του Σολομώντα, τα χρηματιστήρια και τις Τράπεζες τους!

______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

Για αυτό αυτόν τον σταυρό πρέπει να τον αρνηθούμε! Γιατί η δική μας θυσία δεν σώζει τον άνθρωπο για να τον οδηγήσει στην Βασιλεία των Ουρανών ή τον Παράδεισο, αλλά οδηγεί όλους τους λαούς στην υποδούλωση μέσα στην Κόλαση και την Βαρβαρότητα του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού Καπιταλισμού!

Όσο κι αν μας σπρώχνουν προς την σταύρωση εμείς δεν ξεχνάμε!

Ο δρόμος από την σταύρωση προς την δική μας ανάσταση, γράφει τις λέξεις ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ!

Και πρέπει για να μπορέσουμε να αναστηθούμε, να σπρώξουμε σαν την πέτρα του τάφου, την πόρτα του σπιτιού μας, να κάνουμε πέρα την απογοήτευση ή και τους φόβους μας και να ανοίξουμε ξανά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο για την λευτεριά, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη!

Καλή (επ) Ανάσταση και Καλή Λευτεριά!

Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου