Πλειστηριασμοί: Σύλλογος ή... δωσίλογος;

Του Γιάννη Αθανασιάδη

Το Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσων, με ανακοίνωση προς όλα τα μέλη του, που υπογράφει ο πρόεδρός του Γεώργιος Ρούσκας, αγιοποιεί το θεάρεστο έργο των πλειστηριασμών, ενώ καλεί σε νομιμοφροσύνη και εφαρμογή της τάξης, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών!

Με απίστευτες αιτιάσεις (από στήριξη της διατροφής σε χωρισμένες οικογένειες, μέχρι τους απλήρωτους μισθούς εργαζομένων) και επικαλούμενο την «Δημοκρατία», προσπαθεί να ωραιοποιήσει την λογική του μαυραγοριτισμού και της λεηλασίας της περιουσίας του λαού.

Αδιαφορώντας γιατί και πώς οδηγήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σε αδυναμία πληρωμής των χρεών τους προς κράτος, τράπεζες και ταμεία, υπερασπίζεται την... «δουλειά» των συμβολαιογράφων ως εκτελεστικών οργάνων, ενός ξεπουλημένου στους κάθε λογής τοκογλύφους, θεσμικού συστήματος.

Μέμφεται τους «πολύ λίγους» -όπως αναφέρεται- συμβολαιογράφους, που ζητούν οριστική αποχή από τους πλειστηριασμούς!
Τονίζοντας (και με πονηρό τρόπο εκβιάζοντας τα μέλη του συλλόγου), ότι αν δεν την κάνουν αυτοί την δουλειά, θα την κάνουν κάποιοι άλλοι!!!
Τέλος, αποπειράται να εκφοβίσει τους συναφείς κλάδους (δικηγόρους, δικαστικούς κλπ), διερωτώμενο «ποιός έχει άραγε σειρά;»

Η ντροπή είναι μια πεθαμένη έννοια στους δημόσιους «λειτουργούς» τύπου Ρούσκα και του σιναφιού του.
Διαλέξατε στρατόπεδο!
Είστε εσείς και απέναντί σας ο λαός!

Το πλήρες κείμενο της ανακοινωσης του Δ.Σ.  που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου (εδώ), έχει ως εξής:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Δ.Σ. Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Με αφορμή και τις τελευταίες επιθέσεις εναντίον Συμβολαιογράφων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. δηλώνει τα εξής:

Εμείς οι Συμβολαιογράφοι προασπιζόμαστε, όχι τα  «συντεχνιακά» συμφέροντά μας όπως κατηγορούμαστε, αλλά την άσκηση του λειτουργήματός μας, υπό το πρίσμα του ότι είμαστε πρωτίστως δημόσιοι λειτουργοί που η παρουσία μας, έχει κριθεί αναγκαία σ’ όλες τις χώρες που ακολουθούν το ηπειρωτικό-λατινικό δίκαιο προκειμένου να συμβάλλουμε στην απόλυτη τάξη οποιασδήποτε δικαιοπραξίας και κατ΄επέκταση στην σύννομη και εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου που επιβάλλουν οι Αρχές της Δημοκρατίας και της προστασίας των συναλλαγών των πολιτών.

Με θλίψη καταγγέλλουμε τις ενέργειες του αυτοαποκαλούμενου «κινήματος» κατά των πλειστηριασμών, οι οποίες στρέφονται προσωπικά κατά Συμβολαιογράφων με επιθέσεις όχι μόνο λεκτικές αλλά και κατά των περιουσιών τους (γραφείων τους), ακόμη και σωματικές, με ισχυρισμούς ότι προστατεύουν τους οφειλέτες κατά των οποίων διενεργούνται οι πλειστηριασμοί, ότι εμείς οι Συμβολαιογράφοι είμαστε συνεταίροι των Τραπεζών, των Funds ή της εκάστοτε Κυβέρνησης κλπ.
Τονίζουμε, ότι κανείς οφειλέτης δεν έχει προβάλει εναντίον μας τους πλήρως ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ξεχνώντας λεκτικούς προπηλακισμούς μας και περιστατικά άσκησης σωματικής βίας:

-Αν παύσουν οι συμβολαιογράφοι να διενεργούν πλειστηριασμούς, θα παύσουν να υφίστανται πλειστηριασμοί;

-Θα παύσουν οι δικαστές να εκδίδουν αποφάσεις που οδηγούν σε πλειστηριασμούς;

-Θα παύσουν οι δανειστές (Τράπεζες και ιδιώτες) να διεκδικούν τις απαιτήσεις τους και θα χαρίσουν τα χρέη των οφειλετών τους;

-Θα παύσει να υφίσταται εξ ολοκλήρου η διαδικασία πλειστηριασμού ή θα αντικατασταθεί  με κάτι διαφορετικό και χωρίς εγγυήσεις νομιμότητας;

-Πώς θα ικανοποιηθούν οι εργαζόμενοι για τους απλήρωτους μισθούς τους, όταν μάλιστα βρίσκονται  χωρίς δουλειά;

- Πώς θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι , οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά από τις απαιτήσεις τους για διατροφή;

- Πώς θα εισπράξουν τα ενοίκια τους όσοι περιμένουν να ζήσουν μόνο από αυτά;

Και σωρεία άλλων ερωτημάτων…

Έχοντας λοιπόν σαφή συνείδηση της αναγκαιότητας της διενέργειας των πλειστηριασμών από Συμβολαιογράφους και ότι δεν ευθυνόμαστε για τους πλειστηριασμούς  και την οικονομική κρίση αλλά αντιθέτως συμβάλλουμε και διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας οφειλετών ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να υπηρετούμε το λειτούργημά μας καθ΄ υπόδειξη και θα συνεχίσουμε ν΄ ασκούμε τα καθήκοντα μας όπως το επιβάλλει  το Σύνταγμα, ο Νόμος και η συνείδησή μας.

Έχουν άραγε οι «εκπρόσωποι» αναρωτηθεί αν απουσιάσουν οι Συμβολαιογράφοι με τι υπάρχει κίνδυνος να αντικατασταθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών; Και από ποιους θα διενεργείται;

Ποιός έχει άραγε σειρά σ΄αυτό το μπαράζ επιθέσεων; Μήπως το λειτούργημα των δικηγόρων; Μήπως το λειτούργημα των δικαστικών επιμελητών; Μήπως η ίδια η Δικαστική Εξουσία;
______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________

Ποιος άραγε ωφελείται ή περιμένει να ωφεληθεί από όλες αυτές τις επιθέσεις κατά των Συμβολαιογράφων;

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν κάποιοι συνάδελφοι μας –πολύ  λίγοι είναι η αλήθεια- αλλά συμβολαιογράφοι να ενστερνίζονται απόψεις περί οριστικής αποχής μας από τους πλειστηριασμούς, σε μια χρονική συγκυρία που όλοι έχουμε απόλυτη γνώση για τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα ή θα επέλθουν άμεσα στη νομοθεσία τη σχετική με την αναγκαστική εκτέλεση- δανειακές συμβάσεις-κόκκινα δάνεια-αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων-μείωση των εκδικαζομένων υποθέσεων.

 Ποιοί άραγε, θα ευνοηθούν από την «οικειοθελή» -έστω και για μικρό χρονικό διάστημα- καθολική αποχώρησή μας, αυτή τη χρονική στιγμή από τους πλειστηριασμούς;

Αφήνουμε την απάντηση στην ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου