Το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ενάντια στην διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τοποθετείται το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας, και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν απέναντι στις ευθύνες τους απέχοντας από κάθε σχετική διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρει:

«Το Π.Α.Δ.ΔΥ.Α.Α.(Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας), καταγγέλλει με το παρόν ψήφισμα την αδιαλλαξία και την αναλγησία της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καταστρατηγώντας αναφαίρετα πολιτειακά δικαιώματα του ελληνικού λαού, μεταβιβάζει, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μια καθαρά δημόσια λειτουργία που έχει καθιερωθεί να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο, σε επαγγελματίες στην ουσία ιδιωτικές συμβολαιογραφικές τοπικές ενώσεις, οι οποίες έχουν οικονομικό όφελος και ειδικό συμφέρον από τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, θίγοντας αφενός, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της διαδικασίας και παραβιάζοντας αφετέρου, την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, αφού επιτρέπει την ενεργοποίηση διεθνών κυκλωμάτων ξεπλύματος μαύρου χρήματος που δεν υποχρεώνονται σε δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις , συγκεκριμένα:

1) Να απέχουν από κάθε διαδικασία που τους εμπλέκει στην εφαρμογή του νόμου. (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β, φύλλο 1884, της 30ης Μαϊου 2017 και υπ’ αριθμ.41756 οικ./2017/2017 απόφασης του κ. Κοντονή που αφορά «την διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων»), καθώς και από κάθε διαδικασία συμβατικού πλειστηριασμου σε καθε-στώς μνημονιακής κατοχής.

2) Να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για οφειλές άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο, μέχρις ότου παυθεί η ισχύς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που έχει ενεργοποιηθεί στη βάση μνημονιακών δεσμεύσεων.

Θεωρούμε ότι η επίσπευση της διαδικασίας αρπαγής της ιδιωτικής, μέσω των πλειστηριασμών (ειδικά των ηλεκτρονικών) και δημόσιας περιουσίας, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ,   πως είναι αντισυνταγματική, ο λαός οφείλει βάσει του ακροτελεύτειου άρθρου (120) του Συντάγματος να αντισταθεί στην μνημονιακή κατοχή».

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο:
Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο:
Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά:
Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασηθίου:
Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος:
Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα:
Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Τηλ. επικ.: 6955499933, 6979733616

Πηγή: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ on line edition

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου