Ώρα ευθύνης για την πλειοψηφία των συμβολαιογράφων

Σχολιασμός του ιστολογίου μας

Δίχως αμφιβολία, η αναβολή της γενικής συνέλευσης με θέμα την συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου - Δωδεκανήσου λόγω έλλειψης απαρτίας αποτελεί μια περιφανή νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ανέδειξε καταφανώς την μέγιστη αξία της αλληλεγγύης, της ενότητας και της συνεννόησης. Ενώ ταυτοχρόνως, κατάφερε ένα σοβαρό πλήγμα στις αντιλήψεις και νοοτροπίες που προκαλούν φαινόμενα… «επαναστατικού» μοναχισμού και εμμονικού σεχταρισμού.

Μια άλλη εξαιρετικά αξιοσημείωτη διάσταση αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι η απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων [από τα 1508 καταγεγραμμένα στο μητρώο του συλλόγου μέλη (δες εδώ) συμμετείχαν μόνον… λίγες δεκάδες], υποδηλώνει με απόλυτη σαφήνεια την άρνησή τους να συμμετέχουν στο επιχειρούμενο ειδεχθές έγκλημα της υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών. Δεν επιθυμούν «να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα» του ελληνικού λαού!

Κερδήθηκε, λοιπόν, μια σημαντική μάχη. Όμως, ο πόλεμος δεν τελείωσε.

Όπως μας πληροφορεί η επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. η αναβληθείσα γενική συνέλευση θα επαναληφθεί «τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου (Γ. Γενναδίου 4) και ώρα 14:00, προκειμένου να ληφθεί απόφαση (ανεξαρτήτως της υπάρξεως απαρτίας)» (δες εδώ).

Αυτό σημαίνει, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, μια δράκα μελών του συλλόγου που επέλεξαν συνειδητά να ακολουθήσουν τον πρόεδρό τους στην… «λεωφόρο» της υποτέλειας και του δωσιλογισμού, να προκαλέσουν τον οριστικό εξανδραποδισμό εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών οικογενειών. Και επιπλέον, να διασύρουν και εν τέλει να απορρίψουν -με ένα… «κλικ» και δια παντός- έναν ολόκληρο κλάδο, κατά κανόνα ευϋπόληπτων επιστημόνων και επαγγελματιών, στον… «κάδο» της ανυποληψίας και της καταισχύνης!

Μόνον ελάχιστοι, -συνομολογούντες με τον εσμό των ολίγιστων και φαυλεπίφαυλων που συγκροτούν το «πολιτικό» υπηρετικό προσωπικό του κατοχικού καθεστώτος- έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν στην συνείδηση της κοινωνίας την καθολική συνταύτιση της εν λόγω επαγγελματικής ομάδας, με τον καθιερωμένο χαρακτηρισμό: «κοράκια»! Και δικαίως…

Επομένως, το μόνο που θα μπορούσε να αποτρέψει το επιχειρούμενο έγκλημα είναι:

η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων που εξέφρασε συμβολικά την αντίθεσή της στην συμμετοχή του κλάδου στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με το ίδιο σθένος και την ίδια εντιμότητα, αυτή τη φορά να εκφραστεί εμπράκτως!

«Ο σιωπών δοκεί συναινείν»… Κι ο απέχων από τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων το ίδιο και το αυτό!



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου