Όπως τότε, έτσι και τώρα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός»
για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από τον Νοέμβριο του 1973 στον Νοέμβριο του 2017, τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία, που αγκαλιάστηκαν από τον λαό και οδήγησαν στον φοιτητικό ξεσηκωμό αναγκάζοντας τα ντόπια και ξένα στηρίγματα της χούντας να την εγκαταλείψουν για να φέρουν την μεταπολίτευση, είναι επίκαιρα όσο ποτέ πριν και εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση.

Σήμερα που η πατρίδα μας  βρίσκεται στον «μνημονιακό γύψο» εδώ και επτά χρόνια, τα σύγχρονα τανκς είναι τα μνημονιακά μέτρα, οι σύγχρονοι συνταγματάρχες αποκαλούνται «θεσμοί» και οι σύγχρονοι ΕΣΑτζήδες και βασανιστές του λαού  έχουν αντικατασταθεί από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις που πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής του πελατειακού κοινοβουλευτισμού της Μεταπολίτευσης.

Κάτω απ’ αυτές τις πολιτικές συνθήκες, στρώθηκε ο δρόμος για την επιβολή και εφαρμογή των μνημονίων, όχι μόνο απ΄ όσους έφεραν και στήριξαν την χούντα, αλλά και όσους καπηλεύτηκαν τον αγώνα των φοιτητών και του λαού, ως δήθεν εκπρόσωποι της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Όπως το ’73, έτσι και σήμερα, βρισκόμαστε υπό το καθεστώς μιας σύγχρονης οικονομικοπολιτικής δικτατορίας, που έχει παραδώσει την πατρίδα μας έρμαιο στον έλεγχο ξένων δυνάμεων (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ και την εν γένει διεθνή συμμορία του χρηματοπιστωτικού κυκλώματος) με τον λαό χωρίς δικαιώματα, υποδουλωμένο στην μνημονιακή ευρω-κατοχή.

Όπως το ‘73, έτσι και σήμερα οι νέοι  μπορούν και πρέπει να πρωτοστατήσουν  στον αγώνα για ανθρώπινη δημοκρατική  κοινωνία.

Ο πάνδημος ξεσηκωμός και τα αιτήματα της εξέγερσης του ‘73, δείχνουν τον δρόμο για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας, με την ευρεία κοινωνικοπολιτική συστράτευση του λαού σε ένα λαϊκό πατριωτικό δημοκρατικό Μέτωπο, που θα αποτελέσει την γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης για την απελευθέρωση και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με όρους εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

16 Νοεμβρίου 2017



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου