Οι πολιτικές διώξεις προδίδουν την ανησυχία του καθεστώτος!

Σχολιασμός του ιστολογίου μας

Φαίνεται ότι η δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών  έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του καθεστώτος που τρέμει μόνο στην ιδέα ότι στην δοκιμαζόμενη κοινωνία ξαναγεννιέται η ελπίδα για κλιμάκωση της αντίστασης απέναντι στο σύνολο των  μνημονιακών, αντιλαϊκών και εθνικά καταστροφικών πολιτικών που επιβάλει.

Έτσι αφού προσπάθησαν με τα «ΜΜΕ» τους αποτυχημένα να συκοφαντήσουν, να σπιλώσουν και να απαξιώσουν το κίνημα, τώρα η κυβέρνηση και τα ξένα και ντόπια συμφέροντα από όπου παίρνει εντολές, προχωρούν σε όξυνση της επίθεσης εναντίον του χρησιμοποιώντας τα γνωστά – και προσφιλή σε όλα τα αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά καθεστώτα - μέσα της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι νέες δικαστικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα ενάντια στα μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο και τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη.

Παρότι πρόκειται για προφανείς πολιτικές διώξεις, αφού η αντίσταση στα ειρηνοδικεία είναι πρωτίστως πράξη πολιτικής αντίδρασης, στους δυο αγωνιστές του κινήματος αποδίδονται κατηγορίες - μετά από μήνυση μεγαλοσυμβολαιογράφου της Θεσσαλονίκης - για σειρά αδικημάτων (διέγερση κατά των νόμων, παράνομη βία, παρακώλυση συναγωνισμού) απλά και μόνο γιατί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων πολιτών αλλά και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη κατοικία και την περιουσία τους, απέναντι στα κοράκια και άλλα αρπακτικά που λειτουργούν ως συνεργάτες των τραπεζών και του κράτους.

Οι διώξεις αυτές, για  δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, έρχονται να προστεθούν σε ανάλογες διώξεις αγωνιστών και μελών του κινήματος στην Πρέβεζα και το Άργος.

Εδώ και χρόνια, στην Κρήτη, την Αττική, την Θεσσαλονίκη και στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της κατοικίας και περιουσίας των πολιτών, δίνει με μεγάλη μαζικότητα και αγωνιστικότητα, σημαντικές μάχες πετυχαίνοντας μικρές αλλά ελπιδοφόρες νίκες ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών, των μεγαλοσυμβολαιογράφων και των δανειστών-δυναστών του λαού.

Με την αγωνιστικότητα και την επιμονή του, το κίνημα έχει καταφέρει να επιφέρει ακόμα και έστω πρόσκαιρα ρήγματα  στο αποικιοκρατικό καθεστώς και τους συνεργάτες του αφού οδήγησε ακόμη και τους συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας να διαφοροποιηθούν από τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές για τους πλειστηριασμούς.

Για αυτούς τους λόγους, το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών συνεχώς διευρύνεται με  συμμετοχή και την υποστήριξη πολλών συλλογικοτήτων, πρωτοβουλιών πολιτών, συνελεύσεων γειτονιάς, επιτροπών αγώνα, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων κ.ά.,.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στο κίνημα δεν περιορίζονται μόνο στην βοήθεια και την αλληλεγγύη για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για κομμένες παροχές ρεύματος-νερού-αερίου, κατασχέσεις λογαριασμών κ.ά. διευρύνοντας τις δράσεις τους ενάντια στον οικονομικό πόλεμο που γίνεται σήμερα εναντίον της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ειδικά σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο όπου η κυβέρνηση τοποτηρητών, η ΕΕ, οι τραπεζίτες και οι ξένοι νεοαποικιοκράτες προσπαθούν να επιβάλουν  τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να προχωρήσουν σε ραγδαία και μαζική αρπαγή της  περιουσίας των πολιτών, το κίνημα με την ανυπότακτη στάση του αποτελεί πραγματικά απειλή για την εφαρμογή των σχεδίων τους.

Για όλους τους δημοκράτες πατριώτες πολίτες δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να  καταδικάσουν ξεκάθαρα και αυτές τις διώξεις και  να σταθούν δίπλα σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές και πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στην πράξη και την συμπόρευσή στους κοινούς στόχους του αγώνα κατά των πλειστηριασμών αλλά και εναντίον του συνόλου των αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μνημονιακών πολιτικών.

Είναι βέβαιο ότι ο δίκαιος αγώνας του κινήματος για :

• την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.
• την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την πραγματική προστασία της κατοικίας και περιουσίας των πολιτών, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των χρεών όλων των πληττόμενων πολιτών προς τράπεζες, ταμεία και κράτος,

όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχισθεί ακόμα πιο δυναμικά.

Το κίνημα και ο ενωμένος λαός θα νικήσουν.
Με Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνα και Αλληλεγγύη.

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Κλεμένο από μουσείο κι αυτό πάλι το νέο αδίκημα της "διέγερσης κατά των νόμων"! Σε λίγο θα μας μαζεύουν,μόλις τολμούμε ν' ανοίξωμε το στόμα μας,για ν' απαγγείλωμε στίχους,σαν αυτόν του ποιητή "ως πότε παλικάρια...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή