Πλειστηριασμοί: οι ομιλίες Γ. Κασιμάτη και Ηλ. Αλεξανδρή στο Ρέθυμνο (11/12/2017 -video)


Στον παρόν δημοσίευμα παραθέτουμε τις ενδιαφέρουσες βιντεοσκοπημένες ομιλίες, από την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ρέθυμνο, την Δευτέρα 11/12/2017, το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ), με θέμα τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς και ομιλητές τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιο Κασιμάτη και τον κ. Ηλία Αλεξανδρή, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Η/Υ και μέλος της πρωτοβουλίας «Δρόμος Ανοιχτός». (δες εδώ)

Ο κ. Γ. Κασιμάτης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση ότι η δουλεία που έχουν επιβάλει στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι η χειρότερη απ' οποιαδήποτε άλλη κατά το παρελθόν και επισήμανε ότι το σχέδιο είναι να χτυπηθεί η χαμηλότερη και η μεσαία τάξη «που είναι ο ζωτικός ιστός της ύπαρξης μιας πατρίδας». Αυτό που επιθυμεί το σύστημα είναι «να βάλει ολόκληρη την αγορά στα χέρια των πολυεθνικών δικτύων».

Ειδικότερα για το θέμα των πλειστηριασμών τόνισε ότι «σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Σύνταγμα, δεν μπορεί ο πλειστηριασμός να φέρει τον οφειλέτη σε μια κατάσταση που παραβιάζονται τα δικαιώματα αξιοπρεπούς διαβίωσής του. Και αξιοπρέπεια διαβίωσης δεν είναι μόνο να μην τρως απ' τα σκουπίδια».

Ο κ. Ηλ. Αλεξανδρής αποκάλυψε με στοιχεία την επικοινωνιακή απάτη του καθεστώτος, σ' ό,τι έχει σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών. Στην συνέχεια αναφέρθηκε – με την ιδιότητα του Μηχανικού Η/Υ - σε τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν τα συστήματα διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας ιδιαιτέρως το γεγονός ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για κλειστά συστήματα δημοπρασιών που δεν παρέχουν καμία απολύτως δημοσιότητα ενώ υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στην διαδικτυακή πρόσβαση που δημιουργούν ανισότητες και σε κάποιες περιπτώσεις ανυπέρβλητα εμπόδια σε φυσικά πρόσωπα που θέλουν να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν την διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Η εισαγωγή του προέδρου του Σ.Α.Ο.Ρ κ. Ζαχαρία Κλάδου και οι ομιλίες των προσκεκλημένων:

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :