Τα φαντάσματα των Πετσενέγκων

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Γκορναμακεντόνιος;! Τσσ..! Άχαρο! Να συστήνεσαι Γκορναμακεντόνιος; δεν λέει! Θα τρομάζουν τα παιδάκια! Μην είμεθα τόσο σκληροί με τους Σκοπιανούς, αδέρφια! Μπορεί να μην είναι Παίονες, να μην είναι Μακεδόνες, να μην είναι Σλάβοι, αλλά είναι άνθρωποι.

Είπαμε του Τσίπρα να νικήσει κι εκείνος έφθασε στο Μποροντίνο! Πήραμε τα Σκόπια - πήραμε - πάμε - για Τεπελένι!

Σύντροφοι το πρόβλημα λύθηκε! Θα περάσουμε έναν Οδικό Χάρτη σε τέσσερα στάδια. Μπορεί η οδός να ‘ναι μακρά και απανδόκευτος, αλλά στο τέλος θα φθάσουμε στην Κόκκινη Μηλιά. Σύμφωνα με το Σύμφωνο Κοτζιά - Μολότοφ, αν οι Σκοπιανοί είναι καλά παιδιά σε κάθε στάδιο, θα περνάμε στο επόμενο. Στο τέλος θα τους κάνουμε δυο-τρία καντόνια, θα τους μουρλάνουμε στην επένδυση, θα τους στείλουμε νομάρχη και τον Πανίκα και ‘κει να δείτε πότε θα δουν οι Σκοπιανοί τον Δεσπότη, Παναγιώτη (αλλαγή ονόματος)!

Η έξοδός μας στις αγορές θα συμπέσει με την είσοδό μας στα Σκόπια!

Προβλέπω ότι ο θρίαμβος που θα στήσει ο Τσίπρας στο Σύνταγμα για την αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια, θα υπερβεί τους πανηγυρισμούς για το μπαλαμούτιασμα του Δημοψηφίσματος το 2015, και κατά πολύ περισσότερο τον παλμό του συλλαλητηρίου. (Στο οποίο να πούμε εν παρόδω, ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί ο κ. Πάνος Καμμένος διότι έχει ένα ραντεβού με τον φίλο του, τον κ. Τρέσσα). Ο θρίαμβος θα είναι τόσο μεγάλος που θα (μας) κλαίει απ’ τη χαρά της και η Μπέτυ! Όσο για τις ψιλολεπτομέρειες όπως οι χοντράδες του κ. Δημήτρη Καμμένου που έλεγε χαφιέ τον κ. Παπαδημούλη, σύντομα θα γίνουν παρελθόν. Σύντομα θα αποδειχθεί ότι καμία ύβρις, καμία κατινιά, καμία δαγκιά, κλωτσιά, μπουνιά, δεν μπόρεσαν να κλονίσουν τη σχέση των δυο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Ακόμα κι αν πιασθεί ο κ. Π. Καμμένος με τη γίδα στην πλάτη, η γίδα θα’ ναι μισοφαγωμένη. (Με την ευκαιρία, ίσως αυτά τα φουσέκια που δεν πουλήσαμε στους Άραβες, θα μπορούσαμε να τα πουλήσουμε στους Σκοπιανούς, συγκνώμη, στους Γκορναμακεντόνιους, Νοβομακεντόνιους ή κάπως έτσι τέλος πάντων).

 ***

Σας βλέπω λίγο μαγκωμένους και στεναχωριέμαι. Ως φαίνεται δεν βλέπετε αρκετή ΕΡΤ και ιδιαιτέρως την εκπομπή: «Η φωνή της Μαντάμ Σουσού». Αυτή η εκπομπή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ όλα τα ξέρει, όλα τα εξηγεί, όλα erga omnes.

Συνεπώς μην μαγκώνεστε! στη χώρα που έχουμε κάνει την κωλοτούμπα γιο-γιο όλα μας βγαίνουν σε καλό! Μας τάζει φερ’ ειπείν ο Τσίπρας γεφύρια, φέρνει ποτάμια να περάσουν κάτω απ’ τα γιοφύρια, κάνουν κολωτούμπα τα ποτάμια, γίνονται καταρράκτες και πουλάμε την ΕΥΔΑΠ. Ανάπτυξη!

Μόνον, να προσέξουμε! Με τους Γκοραμακεντόνιους δεν πρέπει να είμαστε τόσο γαλαντόμοι. Ούτε τα σπίτια πρέπει να τους βγάλουμε στον πλειστηριασμό, ούτε να τους σκλαβώσουμε στην ευτυχία για τα υπόλοιπα 99 χρόνια. Κι από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να τους πιάσουμε κορόιδα. Άλλο GornaMakendonija και άλλο Gornomakendonija. Ο πρώτος βαρβαρισμός είναι δύο λέξεις ενωμένες σε μία. Ενώ εμείς θέλουμε μία λέξη, όπως ο δεύτερος βαρβαρισμός, που να μην μπορεί να την προφέρει κανείς. Άλλο φερ’ ειπείν Πάνος Καμμένος κι άλλο Δημήτρης Καμμένος, λες Πολάκης και τους εννοείς και τους δύο…

 ***

Επιτρέψτε μου τώρα να κλείσω τα μάτια και να φαντασθώ τον Τσίπρα δαφνοστεφανωμένο πάνω στο άρμα του θριάμβου, κάτω από την  Πύλη του Αδριανού, με τον κ. Καρανίκα πλασαρισμένον δίπλα του να του θυμίζει με έναν ψίθυρο στο αυτί: «θυμήσου, δεν είσαι θεός!».

Δακρύζω.

Ο πορθητής των Σκοπίων και ο Κυαίστωρ των Φόρων, ο Συνταξιουχοκτόνος και Ανθύπατος των Βρυξελλών, ο Μέγας Επικοινωνιακός, ο Αυλητής των Νταουλιών και Κατακτητής της Κόσκο, ο Άγιος Γεώργιος των Επιδομάτων, ο Μισθοφάγος και Μνημονιομπήχτης, συ νικάς, Αύγουστε!

Και την ίδια ώρα στο υπόγειο του ναού της Εστίας, οι δούλοι δήμιοι στραγγάλιζαν τον Περσέα…

e-mail: stathispontiki@gmail.com

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου