Ψυχραιμία, νηφαλιότης, κατευνασμός

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Νομίζω ότι μετά την τελευταία κρίση στα Ίμια και πριν από την επόμενη χρειάζεται αναστοχασμός (όπως λένε οι χίπστερ όταν δεν λένε αφήγημα). Ξενύχτησα λοιπόν χθες υπέρ πατρίδος (η οποία λείπει από τη χώρα για δουλειές) και, διαβάζοντας Καίσαρα, Κλαούζεβιτς και Βοναπάρτη, κατέληξα σε ορισμένες σκέψεις - προτάσεις για μια στρατηγική και κάποια στρατηγήματα, που θα μπορούσαν ίσως να μας ξελασπώσουν (όχι από την πολιτική λάσπη, αλλά οπωσδήποτε από όσους κάθε φορά το κόβουν λάσπη και μας τρώει ύστερα το μαύρο φίδι και ο κατηραμένος όφις). Προτείνω λοιπόν:

Πρώτον. Να πάμε στα Ίμια και να χτίσουμε εκεί έναν οικισμό, ένα σπιτάκι, ένα σπίτι. Αυθωρεί και παραχρήμα θα αρπάξουν το σπιτάκι οι τράπεζες και έτσι δεν θα το πάρουν οι Τούρκοι. Όπερ έδει δείξαι!

Δεύτερον. Να απευθυνθούμε στον κ. Μαργαρίτη Σχοινά και άλλες μορφές της Ένωσης ζητώντας να μας αποζημιώνουν για κάθε τρακάρισμα και πάσαν άλλη βλάβη λαμαρίνων στα πλοία. Διότι για την Ένωση το πρόβλημα δεν αφορά στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, αλλά στα φράγκα! Μα τον Καρλομάγνο! Ή όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ «ποτέ δεν θα παραδοθούμε» για τρεις λίρες και δύο σελίνια.

Τρίτον. Να καλέσουμε προς συνεπικουρία τους απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Μακεντονίγια. Στην Κόκκινη Μηλιά (ανατολικώς του Παντζάμ) θα τους φτάσουν τους Τούρκους οι φαλαγγίτες του Κρατερού Ζάεφ. Επιπροσθέτως, ο κ. Καμίνης θα μετονομάσει την οδό Δημητρίου του Πολιορκητή σε οδό Μπουτάρη, ώστε το εσωτερικό μέτωπο να παραμείνει αραγές και το ηθικόν ακμαιότατο.

Τέταρτον. (Τώρα αρχίζω να τους κλαίω τους Τούρκους). Προτείνω ο Στρατάρχας Στρατηγικού Σχεδιασμού φον σερ Καρανίκας να οργανώσει ένα προπέτασμα καπνού με μπάφους γύρω από τα απειλούμενα νησάκια, ώστε οι Τούρκοι να μην τα βλέπουν ή απάνω στη γλυκιά μαστούρα για Μυτιλήνη να πηγαίνουνε και στη Λέσβο να φθάνουν.

Ταυτοχρόνως, προτείνω την επιχείρηση «Αίνιγμα». Ένα είδος διαστημικού πολέμου των άστρων για το οποίον άοκνες προσπάθειες καταβάλει τρέχοντας σε όλα τα πεντάστερα Ευρώπης και Αμερικής ο κ. Παππάς. Αστερόεσσα στα πεντάστερα έχει γίνει ο υπουργός Διαστήματος και Βοσκοτόπων, προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους «η θάλασσα σύνορα» και η ΕΡΤ σοβαρότητα.

Πέμπτον. Οργάνωση επιχειρήσεων κομάντο –χιτ εντ ραν– στα τουρκικά μετόπιθεν, ελαφρά ταξιαρχία Ρουβίκωνες (με επικεφαλής τον κομαντάντε Λάμπρου) και μπριγάδα χημικού πολέμου Πολάκης. Τους κλαίω τους Τούρκους, θα μπουκάρουν οι Ρουβίκωνες στην Αγιά Σοφιά και θα την κάνουν γήπεδο της Ντιναμό Κιέβου.

Έκτον. Γκερ Πσιχολοζίκ. Να κάνουμε βρε αδερφέ ότι τα Ίμια δεν υπάρχουν. Χάθηκαν. Όπως χάθηκαν και οι Έλληνες στα βάθη των αιώνων. (Θεωρία ασυνέχειας του Ελληνισμού, Γαβρόγλου, Μπαλτάς, Ρεπούση, Λιάκος, Φίλης κι άλλοι Φιλισταίοι). Φερ’ ειπείν οι Πόντιοι χάθηκαν τον 16ο αιώνα, διότι έψαχναν τους Κρητικούς και δεν τους έβρισκαν. Οι Μωραΐτες χάθηκαν τον 9ο αιώνα (ημέρα Πέμπτη, αποφράς) για αυτό και τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια (βυζαντινά και μεταβυζαντινά, από τα ακριτικά έως του Κίτσου η μάνα κάθονταν), τα τραγουδούσαν ο Βολταίρος κι άλλοι Φράγκοι στην Οξφόρδη και το Καίμπριτζ, με αποτέλεσμα ο Διαφωτισμός να επινοήσει τους Έλληνες. (Καταλάβατε; Όχι; Όταν γίνετε έξυπνοι, θα καταλάβετε).

Αν λοιπόν δεν υπάρχουν η Άρτα και τα Γιάννενα, ποιος νοιάζεται αν υπάρχουν τα Ίμια.

[Σημείωσις Κούγκι. Αν απελπισθούμε τελείως, μπορούμε να αφήσουμε τους Τούρκους να δουν τα τέρατα μορφώσεως που διαθέτουμε (Γαβρόγλου, Μπαλτά, Λιάκο κ.τ.λ.) και να γίνουν μπουχός – πίσω στις στέπες, τα ξύλα, τα λιθάρια και τα άγρια βουνά]. Θρήνος για τους άκακους και πολυπολιτισμικούς Οθωμανούς.

Έβδομον και τέλος. Το μυστικό μας όπλο! Οι κωλοτούμπες. Βουτάμε τους «ετερόκλητους όχλους» των συλλαλητηρίων, τους μαλάκες που ψήφισαν όχι στο δημοψήφισμα και τα κλάματα της Μπέτυς, τα κάνουμε όλα πακέτο και τα παραδίδουμε στους Αμερικανούς (οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας, μας αγαπάνε) – τα παραδίδουμε λοιπόν στους Αμερικανούς και προσωπικώς στον πρέσβη κύριο Τζέφρυ Πάιατ (Τζέφρυ έλεγαν οι φίλοι και τον Γιωργάκη), δικός μας άνθρωπος ο κ. Πάιατ – «Κύριε Πρέσβη, ιδού ο στρατός σας».

Κατόπιν τούτων, η «ανεύθυνη στάση» της Τουρκίας θα σπάσει σε όλα τα μέτωπα και το Αιγαίο θα συνεχίσει να ανήκει στα ψάρια του – χαπακωμένα με Novartis για να αντέχουν τόση αποβλάκωση γύρω τους…

e-mail: stathispontiki@gmail.com

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου