Η μούρλια της τρέλας

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Προσωπικώς πιστεύω ότι και το σκορ της ΑΕΚ κατά του Ολυμπιακού ήταν εθνικιστικό και άκαρδο…

***

Καλημέρα σας! Η στήλη δεν πρόκειται να αλλάξει ατζέντα, τουλάχιστον ώσπου να καταλάβει τι γίνεται με τη Novartis (και να μελετήσει μαζί με τον… κ. Χρυσοχοΐδη τη δικογραφία), θα επιμείνει όμως σε ένα - δύο παραλειπόμενα από το συλλαλητήριο τα οποία αφορούν το μεν στην πόλκα της Μωρίας με το Θράσος και το δε στον χορό της Καρμανιόλας εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη.

***

1. Η Μωρία. Μπορεί 400.000 βιβλία να λένε «άλφα», αν όμως βρεθεί ο Φιλισταίος να πει «βήτα», όλη η συζήτηση επικεντρώνεται στο «βήτα» – αρκεί αυτός ο Φιλισταίος να ‘ναι του μηχανισμού των πονηρών.

Ποιών πονηρών; εκείνων που (όπως σας έγραφα χθες) δοξάζουν την Αριστερά που Γονάτισε, διότι ακριβώς αυτό ήθελαν να κάνει. Επί έτη και έτη το πράγμα δουλεύτηκε έτσι ώστε στη δυστοπία του ευρωλιγούρικου «εκσυγχρονισμού» και της χιπστεράδικης κακογουστιάς να δημιουργηθεί ως αντίπαλο τάχα δέος μια ναρκισσιστική αυτοανοφορική πτωχοπροδρομική και αριστερίστικη Αριστερά.

Έτοιμη να εφαρμόσει την πιο άγρια ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική. Είναι τόσο απίστευτη η δημιουργία ενός τέτοιου υβριδίου, που απέμεινε ανενόχλητη η Ύβρις να χορεύει μπροστά στα μάτια μας τον χορό της Σαλώμης. Το πρώτο πέπλο το πέταξε ο Τσίπρας (σαν έτοιμος από καιρό) όταν αντέστρεψε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος το 2015. Από τότε άρχισε η χορογραφία της Κωλοτούμπας (με διεθνή καριέρα ως Kolotumba) με όλο και πιο κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το αντεστραμμένο είδωλο της πραγματικότητας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (αλλά, δυστυχώς κι ένα μέρος της υπόλοιπης Αριστεράς) είδαν στο συλλαλητήριο το σκιάχτρο (τον φασισμό) αλλά δεν είδαν το δάσος (τον λαό).

Δεν θα σταθώ στις γελοιότητες Τόσκα με τα πειραγμένα κοντέρ των βίντεο, ούτε στα σοφίσματα Κοτζιά, αλλά στο γενικότερο μοτίβο όπου η τρέλα πουλάει μούρλια (άλλο οι ΑΝΕΛΛ στην κυβέρνηση κι άλλο οι ΑΝΕΛΛ στην πλατεία ), διότι με αυτό το μοτίβο κατεβαίνουμε αγκαλιά με τη μωριά και το θράσος στα έσχατα και τα αίσχιστα.

Λοιδορούνται επί παραδείγματι οι Έλληνες ότι δεν διαδήλωσαν για την τσέπη τους, αλλά τους έπιασε τώρα ο πόνος και διαδηλώνουν για την ψυχή τους, αποδεικνύοντας έτσι πόσο αριστεροί είμαστε, ώστε να δείχνουμε ότι δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι σπουδαιότερο.

(Άσε που και για την τσέπη τους διαδήλωναν οι έρμοι οι Έλληνες, όπως ακριβώς και για να τους υπερασπισθείτε από τη μνημονιακή λαίλαπα σας έφεραν στην εξουσία). Τώρα μεγάλο μέρος του λαού σας ξυνίζει και χρησιμοποιείτε προβοκάτσιες όπως εκείνη του Κασιδιάρη εναντίον του Μίκη, για να τσαλακώσετε τον ίδιον και τους πολίτες – συνηθισμένοι οι ίδιοι εσείς σε τσαλακώματα όπως, καθ’ ομολογίαν του, ο κ. Τσακαλώτος.

Πολύ μπούφα η φάρσα για να μην καταρρεύσει, αλλά και πολύ μπούφα επίσης ώστε να πείθει το μισό από το 4% του τότε ΣΥΡΙΖΑ, διότι εκεί πλέον μόνον απευθύνεσθε, θεωρώντας όλους τους υπόλοιπους ηλίθιους – μάλιστα χρήσιμους ηλίθιους αν τυχόν τους πιάσετε και πελάτες. Επαναλαμβάνοντας (και σε αυτό) τα έργα και τις ημέρες της Πασοκοδεξιάς.

Όμως, μακρηγόρησα και για το δεύτερο θέμα, τον Χορό της Καρμανιόλας εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, θα επανέλθω αύριο, ένα μόνον λέγοντας σήμερα: Και για τον Προμηθέα γύφτοι τα φτιάξαν τα καρφιά…

Βρέθηκε ανάμεσα στους Έλληνες άνθρωπος που είπε ότι «χθες πέθανε ο Μίκης». Έρκος οδόντων, άνθρωπε! ποιος είσαι; ο τιμητής της μπυραρίας;

email: stathispontiki@gmail.com

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου