Ιθάκη

Του Περικλή Δανόπουλου

Πριν 8 χρόνια, άνθρωποι που εμείς ψηφίσαμε, μας ανακοίνωσαν ότι για να μας σώσουν, θα βάλουν στο ίδιο μας το σπίτι, που μας είπαν ότι είναι υποθηκευμένο σε ξένους.
Ξένους που επέβαλαν μέτρα και παρακολουθούσαν την τήρησή τους.
Ξένους που γκρεμίσαν ότι δεν τους άρεσε, πήραν τα τιμαλφή μας, μας περιόρισαν το φαγητό, τα φάρμακα, δέσμευσαν την αυλή και τον κήπο μας, κάθε τι δικό μας.

Όλα αυτά με την συμφωνία ΟΛΩΝ των πολιτικών που υπέγραψαν τις αισχρές συνθήκες παράδοσης και ΟΛΩΝ όσων παλαιότερα προετοίμασαν αυτό το ανοσιούργημα.

Και έρχεται σήμερα μια τσογλανοπαρέα, να μας ανακοινώσει τον θρίαμβο: το σπίτι μας παραμένει υποθηκευμένο, το φαγητό μας θα παραμένει λιγοστό, θα πρέπει να μην αρρωσταίνουμε και τους γέρους μας καλύτερα να τους ξεχνάμε σιγά σιγά. Αλλά οι ξένοι δεν θα είναι πια μέσα στο σπίτι μας, αλλά απ’έξω και φυσικά θα έρχονται όποτε θέλουν να επιτηρούν. Αυτό ονομάστηκε «έξοδος από τα μνημνόνια»….

Σημειολογικά στην Ιθάκη ανακοινώνει το «χαρμόσυνο» γεγονός ο Πρωθυπουργεύων.
Στην Ιθάκη πηγαίνει όχι σαν Πθ της χώρας, αλλά ως συνεργάτης των δανειστών-τοκογλύφων.
Των μνηστήρων δλδ. της Οδύσσειας, που έχουν μαζευτεί για να πάρουν όλα όσα κατέχει ο Οδυσσέας.
Ο Οδυσσέας είναι ο Ελληνικός λαός. Και η Ιθάκη η Ελλάδα. Η Πηνελόπη που τόσο πολύ επιθυμούν οι μνηστήρες, είναι η ελευθερία, ο πολιτισμός και η ιστορία του λαού, η ίδια η ύπαρξή του.

Και ο λαός συνεχίζει το ταξίδι της επιστροφής. Αφού ξέφυγε από Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, αφού ενέδωσε στην μαγεία της Κίρκης (ΕΕ;) και στα θέλγητρα της Καλυψώς (Ευρωζώνη;), πέρασε όχι αλώβητος από την Σκύλα και την Χάρυβδη (χρεοκοπία ή μνημόνιο;),και πλέον βρίσκεται στην χώρα των λωτοφάγων. Εκεί με την μαγική επίδραση του καρπού, ξεχνά τον τόπο του, την ιστορία του, τους αγώνες του.
Ξεχνά τα βάσανά του. Και ασυναίσθητα περιμένει.
Περιμένει τον Οδυσσέα να τον επαναφέρει. Περιμένει δηλαδή αυτόν η αυτούς που θα έχουν την μεγαλύτερη επιθυμία, την μεγαλύτερη δίψα να ξαναπάρουν τον τόπο τους πίσω, την ζωή τους πίσω….

Τι άλλο να κάνω κι εγώ; Περιμένω να βρεθούμε πολλοί, από αυτούς που δεν γεύτηκαν τον λωτό, μπας και καταφέρουμε να κλείσουμε τους μνηστήρες σε ένα δωμάτιο και τους εξοντώσουμε με το τόξο του Οδυσσέα….

Πηγή: Αιρετικές ιδέες

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου