Πουλάμε κοψοχρονιά δημόσια μονοπώλια δίνοντας δάνεια από ελληνικές τράπεζες όταν τα λουκέτα πέφτουν βροχή!


Η υπόθεση είναι για το βιβλίο Γκίνες με βραβείο φαρσοκωμωδίας. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση ξεπουλάει κοψοχρονιά ένα δυναμικό και υπερκερδοφόρο δημόσιο μονοπώλια όπως ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής εθνικού συστήματος φυσικού αερίου) σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες με μια κατάπτυστη νεοαποικιακή σύμβαση, έρχεται από πάνω το “ελληνικό” τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες για να πραγματοποιήσουν την εξαγορά.

Από: iskra.gr

Έτσι η Εθνική Τράπεζα, με τύμπανα και πανηγυρισμούς, ανακοίνωσε ότι προσφέρει στην κοινοπραξία των πολυεθνικών που θα εξαγοράσει τον ΔΕΣΦΑ και συγκεκριμένα στην Snam (60%), Enagas (20%) και Fluxys (20%) ομολογιακό δάνειο εξαγοράς ύψους 350 εκ. ευρώ!

Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να έχουν πάψει εδώ και καιρό να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία και συντηρούνται ως ληστρικά παράσιτα σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και των νοικοκυριών αλλά αυτές οι τράπεζες με απίστευτη προθυμία και αγαλλίαση σπεύδουν να δώσουν υπέρογκα δάνεια στις πολυεθνικές που κάνουν πάρτι κερδών με το ξεπούλημα της χώρας και την στρατηγική άλωση της.

Τελικά, οι “ελληνικές” τράπεζες, οι οποίες έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των ξένων funds, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούνται με την αιμορραγία των φτωχοποιημένων ελλήνων φορολογουμένων και να χρηματοδοτούν το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με εργαλείο τον εκπλειστηριασμό των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας.

Θαυμάστε τες.

Μόνη λύση η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών και η ανάκτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής για επενδύσεις, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: freepen

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου