Το τίποτα, τίποτα δεν φοβάται…

Του Στάθη Σταυρόπουλου                 

Προσοχή το σχόλιο που ακολουθεί είναι… σεξιστικό. Αν όταν το διαβάσετε παρουσιάσετε συμπτώματα ως εάν από δήγματος κώνωπος του Νείλου είσθε κατά βάσιν υγιείς και πολιτικώς ορθός. Αν όμως, όταν το διαβάσετε, χαχανίσετε υπάρχει ο κίνδυνος να σας ασκήσει δίωξη η εισαγγελέας της «Εφημερίδας των Συντακτών» για ασυνήθιστη αγριότητα εναντίον των ωδικών πτηνών.

Tο σχόλιο: Η τοποθέτηση της άνευ προσόντων και ειδικότητος κυρίας Νοτοπούλου στο άνευ αρμοδιοτήτων και σκοπιμότητος Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μαρτυρά το βαθύτερο νόημα του ανασχηματισμού Τσίπρα: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ήτοι το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (Μιχάλης Καλογήρου) στην κυβέρνηση, η τέχνη στην εξουσία. Και μη μου ζητήσετε να σας εξηγήσω αυτόν τον ορισμό, διότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον.

Κατ’ αρχάς όταν λέμε Υπουργείο Μακεδονίας (της Εσω, της Αμερικανικής) και Θράκης (της Σαρίας) εννοούμε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που εννοεί ο κ. Δημητρώφ όταν περιαυτολογεί λέγων ότι εστί Μακεδόνας, όστις ομιλεί γλώσσα μακεδονική. Και εις ό,τι αφορά όσα λέει ο κ. Δημητρώφ «είναι δίκαια κι έγιναν πράξη», ενώ εις ό,τι αφορά όσα λέγαμε εμείς ήταν μπούρδες κι έγιναν Σόρος.

Καλημέρα σας, καλή βδομάδα, καλό μήνα και αρκεσθείτε σε αυτά τα τρία καλά! Διότι, αλλάζει το κλίμα, μη το βασκάνουμε! Τώρα εκτός από την κυρία Μπαζιάνα κλαίει και ο κ. Ντάισελμπλουμ. Μεγάλη ζημιά κάναμε στους Έλληνες, λέει κατ’ αυτάς αυτός ο ερίτιμος όνος: τους ζητήσαμε πολλά (και τους αρπάξαμε περισσότερα). Ευτυχώς, αν όχι όλα πάντως πολλά μπορούν να διορθωθούν τώρα με τον ανασχηματισμό και τις εξαγγελίες της κυρίας Παπακώστα στη Θεσσαλονίκη. Θαρρείτε και αντιμετωπίστε με θάρρος τους επανακάμπτοντες πλειστηριασμούς, το κινέζικο μαρτύριο με την αναστολή (και για πόσο;) του νόμου Κατρούγκαλου και κυρίως αποβλακωθείτε όσο μπορείτε περισσότερο, κυλάει έτσι πιο εύκολα η ζωή, άλλωστε η στήλη αγρυπνεί για σας και σας έχει φοβερό ρεπορτάζ: η κυρία Καρακώστα, συγγνώμην η κυρία Παπακώστα πρόκειται να εξαγγείλει στη ΔΕΘ ανένδοτο αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, την επιστροφή της 13ης σύνταξης (σε όσους έχασαν τέσσερις) και την άνοδο του κατώτατου μισθού σε επίπεδο καθηγητή Λατινικών. (Γνωστή νεκρή γλώσσα που ζει μέσα σε καμιά εικοσαριά άλλες).

Πλην όμως, Roma locuta, causa finita, Λατινικά τέλος. Για την Ελλάδα. Παραμένουν προνόμιο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, Δυτικούς και πάσης άλλης φύσεως κουτόφραγκους… 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου